Solved

Cisco 857w configuration

Posted on 2009-05-20
6
1,477 Views
Last Modified: 2013-12-14
Hi All

Attached is the configuration my ADSL2+ service provider (Australian provider 'Internode') sent me for my Cisco 857w ADSL modem/router. Needless to say as I am posting on Experts-Exchange, I cannot get it to work!

I've swapped out <...> for the correct details. The only commands the router hold me up on are the ip nat commands, for which I receive:

%NAT: Error activating CNBAR on the interface Vlan1
%NAT: Error activating CNBAR on the interface Dialer0

Those errors aside though, I thought I would at least get an IP address from the service provider.

When I do a show dsl int atm 0 all i get is:

Line has not yet been activated. No information available.

Please let me know if any more information is needed. Any help would be greatly appreciated!

!
version 12.4
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
service password-encryption
!
hostname <hostname>
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
logging buffered 65535 debugging
logging console informational
enable secret <password>
!
no aaa new-model
!
resource policy
!
clock timezone ACST 9 30
clock summer-time ACST recurring last Sun Oct 2:00 last Sun Mar 2:00
ip subnet-zero 
no ip source-route 
ip cef 
no ip dhcp use vrf connected 
ip dhcp excluded-address 192.168.0.0 192.168.0.10
 !
ip dhcp pool lan
   network 192.168.0.0 255.255.255.0
   default-router 192.168.0.1
   dns-server 192.231.203.132 192.231.203.3
   lease infinite
!
!
no ip bootp server
ip domain name internode.on.net
ip name-server 192.231.203.132
ip name-server 192.231.203.3
ip ssh time-out 90
ip ssh authentication-retries 2
!
!
!
username admin
password <password>
!
!
!
!
!
interface ATM0
 description --- Internode ADSL ---
 no shutdown
 no ip address
 no atm ilmi-keepalive
 pvc 8/35
  tx-ring-limit 3
  encapsulation aal5snap
  protocol ppp dialer
  dialer pool-member 1
 !
 dsl operating-mode auto
!
interface FastEthernet0
!
interface FastEthernet1
!
interface FastEthernet2
!
interface FastEthernet3
!
interface Vlan1
 description --- Ethernet LAN ---
 ip address 192.168.0.1 255.255.255.0
 ip nat inside
 ip virtual-reassembly
 ip tcp adjust-mss 1420
!
interface Dialer0
 description --- Internode ADSL ---
 ip address negotiated
 ip mtu 1460
 ip tcp adjust-mss 1420
 ip nat outside
 ip virtual-reassembly
 encapsulation ppp
 dialer pool 1
 dialer-group 1
 ppp chap hostname <username>@internode.on.net 
 ppp chap password <password>
!!
ip classless
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
!
no ip http server
no ip http secure-server
ip nat inside source list 101 interface Dialer0 overload !
access-list 1 permit 192.83.231.0 0.0.0.255 
access-list 1 permit 203.26.95.0 0.0.0.255 
access-list 1 permit 192.168.0.0 0.0.0.255 
access-list 101 permit ip 192.168.0.0 0.0.0.255 any no cdp run !
control-plane
!
!
line con 0
 login local
 no modem enable
line aux 0
line vty 0 4
 access-class 1 in
 login local
!
scheduler max-task-time 5000
sntp server 192.231.203.132
end

Open in new window

0
Comment
Question by:Elthamtech
  • 3
  • 3
6 Comments
 
LVL 16

Accepted Solution

by:
BBRazz earned 500 total points
ID: 24441116
Looking at a previous post, it looks like it maybe a firmware issue.

I suggest checking the Cisco site for an upto date firmware.

http://www.experts-exchange.com/Hardware/Networking_Hardware/Q_22765355.html

-BBRazz
0
 

Author Comment

by:Elthamtech
ID: 24442570
Ah huh! Thanks for the great idea BBRazz! I now have a connection when I do a show dsl int atm 0. I didn't even think of firmware upgrades, I had only looked at the IOS. So thats fixed my DSL not connecting at all but I'm still getting the NAT errors:

%NAT: Error activating CNBAR on the interface Vlan1
%NAT: Error activating CNBAR on the interface

I'm assuming this is stopping everything else from working??
0
 
LVL 16

Expert Comment

by:BBRazz
ID: 24442917
I get the same errors on some of my config's but it causes no issue. You could look at the IOS version.

Below is the details of a Device that has the same notifications, but works fine in operation.



manchester#sh ver
Cisco IOS Software, C850 Software (C850-ADVSECURITYK9-M), Version 12.4(15)T5, RELEASE SOFTWARE (fc4)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 1986-2008 by Cisco Systems, Inc.
Compiled Thu 01-May-08 02:07 by prod_rel_team
 
ROM: System Bootstrap, Version 12.3(8r)YI4, RELEASE SOFTWARE
 
manchester uptime is 2 weeks, 4 days, 14 hours, 50 minutes
System returned to ROM by power-on
System image file is "flash:c850-advsecurityk9-mz.124-15.T5.bin"

Open in new window

0
Efficient way to get backups off site to Azure

This user guide provides instructions on how to deploy and configure both a StoneFly Scale Out NAS Enterprise Cloud Drive virtual machine and Veeam Cloud Connect in the Microsoft Azure Cloud.

 

Author Comment

by:Elthamtech
ID: 24446935
That mustn't be my problem then! Any other ideas as to why I still have no connectivity? atm0 is up, dialer0 is up and everything seems OK...
0
 

Author Comment

by:Elthamtech
ID: 24449082
Thanks so much BBRaz, that firmwire was the only problem! I just wasn't thinking straight when I tried it late last night! Very much appreciated...500 points to you!
0
 
LVL 16

Expert Comment

by:BBRazz
ID: 24449110
Glad you're running again!
0

Featured Post

Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

There are two basic ways to configure a static route for Cisco IOS devices. I've written this article to highlight a case study comparing the configuration of a static route using the next-hop IP and the configuration of a static route using an outg…
Tired of waiting for your show or movie to load?  Are buffering issues a constant problem with your internet connection?  Check this article out to see if these simple adjustments are the solution for you.
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…

810 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question