Open email attachments take a long time

Hi,
I am been having an issue opening email attachments, or following a url is very slow, taking 1-2 minutes to open.
We are on Exchange 2007 and my client is Outlook 2007.
What do you think the problem could be and how it can be resolved?
Thanks in advance.
Spring1129Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

MesthaCommented:
That sounds like AV interference in the client. Nothing to do with Exchange or Outlook.

Simon.
0
Spring1129Author Commented:
Any sugestions on how i can resolved this issue without having to disable av?
Thank you.
0
MesthaCommented:
You can't resolve things with removing the AV software to confirm it is the cause of the problem. AV software shouldn't be causing this problem, so it is either misinstalled or configured incorrectly.

Simon.
0
Big Business Goals? Which KPIs Will Help You

The most successful MSPs rely on metrics – known as key performance indicators (KPIs) – for making informed decisions that help their businesses thrive, rather than just survive. This eBook provides an overview of the most important KPIs used by top MSPs.

Spring1129Author Commented:
Hi Mestha,
I appreciate your help.  However, i was planning to remove AV.  
Is there anything else i can try?
Thanks.
0
MesthaCommented:
Until the AV is removed, there is nothing else I can suggest, as that is the most likely cause.

Simon.
0
Spring1129Author Commented:
Hi,
Any one else who may have a different advise?
Thanks.
0
legalsrlCommented:
Hi Spring....

Why on earth are you planning to remove your AV ?  Are you mad ???

What Antivirus are you running ?

Thanks
Simon
0
Spring1129Author Commented:
Hi Legalsrl
What I was really trying to say was that I was not planning to remove AV..Sorry for the confusion..
I am using Norton Symantec 9
What do you think I can do to resolve this issue and preventing from happening again?
Thank you.
0
legalsrlCommented:
Hmmmm.....not sure...but let's try some basics.....

When you try to open an attachment, does the disk light stay on ?

If you open Task Manager, is there any process taking a large percentage of the CPU ?

Have you tried removing the Outlook Addin from the Tools, Trust Center in Outlook ?

Cheers
Si
0
Spring1129Author Commented:
Hi Legalsrl,
Thanks for your response.  Which adding i should try removing?
Thanks.
0
legalsrlCommented:
Anything that looks related to Norton.....post a screenshot as an attachment and I'll have a look
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Spring1129Author Commented:
will do.  Thank you.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Anti-Virus Apps

From novice to tech pro — start learning today.