subdomain not working internally, but it works externally

I just created a new subdomain for my website and it works externally, but inside my organzation, it doesn't work.  I'm not sure what I'm missing.

http://support.amazingfacts.org     (it forwards people to my support page)

But when I go to it internally, I get an error message, it says "Oops! This link appears to be broken."  I get that in IE and firefox.  I've already created a DNS entry on my domain controller pointing the support to my server, so not sure what's going on, any advice?
I've also configured my firewall to allow all access to that website.

Thanks.
DanNetwork EngineerAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

rgc6789Commented:
How did you set it up in the DNS? CName or A record?
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
DanNetwork EngineerAuthor Commented:
I don't remember because I deleted it, should it be cname or a record?
0
DanNetwork EngineerAuthor Commented:
I just created the Cname again, to point to www.support.amazingfacts.org
but it's still not working. I flushed DNS on the server and on my local PC as well a few times.
still nothing.
0
Newly released Acronis True Image 2019

In announcing the release of the 15th Anniversary Edition of Acronis True Image 2019, the company revealed that its artificial intelligence-based anti-ransomware technology – stopped more than 200,000 ransomware attacks on 150,000 customers last year.

DanNetwork EngineerAuthor Commented:
on my server, when I ping www.amazingfacts.org, I get a response back, but when I ping www.support.amazingfacts.org  it says "ping request could not find host www.support.amazingfacts.org.  Please check the name and try again".

So can't figure out why it can't see it?
0
rgc6789Commented:
Can you do a ipconfig /all on one of the client machines? Make sure the local dns server is listed for dns queries.
0
DanNetwork EngineerAuthor Commented:
Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /all

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : dandries
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . : amazingfacts.org
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
   DNS Suffix Search List. . . . . . : amazingfacts.org

Ethernet adapter Local Area Connection 3:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : amazingfacts.org
   Description . . . . . . . . . . . : Astaro SSL VPN Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-06-E5-8E-6D
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : TAP-Win32 Adapter V8
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-DA-1B-03-59
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Personal Area Network
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-37-99-60-2C
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11g Network Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-8C-91-24-BB
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection 4:

   Connection-specific DNS Suffix  . : amazingfacts.org
   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Controlle
r
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-3D-D2-AB
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d8a9:c424:c834:3ecc%9(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.100.122(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, June 30, 2009 8:23:39 AM
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, July 05, 2009 8:23:40 AM
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.100.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.100.50
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.100.50
                                       192.168.100.53
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection*:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 2:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : isatap.{DA1B0359-AA07-44A1-82FA-86C21F964
7C6}
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : amazingfacts.org
   Description . . . . . . . . . . . : isatap.amazingfacts.org
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 12:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 14:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : isatap.{2BDA117B-5F85-42EE-99F9-3ABFB3233
3AF}
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\WINDOWS\system32>
0
DanNetwork EngineerAuthor Commented:
any other thoughts what the problem could be,  I would really appreciate it.
0
rgc6789Commented:
You are creating a dns record for both www and non? Are you typing the right one in the browser?
0
DanNetwork EngineerAuthor Commented:
yes, I created one for both, so it shouldn't matter if I type  http://support.amazingfacts.org
or www.support.amazingfacts.org

Well, either way, externally, when I type http://support.amazingfacts.org
it works fine, it just doesn't work internally and not sure why?
When I type that internally, it just goes directly to our main website, which is www.amazingfacts.org
and the reason why it goes there is because my internal dns points to that IP address.
Now sure what to do next?
0
DanNetwork EngineerAuthor Commented:
it's working now, the problem was, I needed to point my internal DNS not to my webserver, but to the IP address of where it's being forarded to, and that did the trick.  Thanks for your assistance!
0
DanNetwork EngineerAuthor Commented:
The problem was that when I setup my internal DNS, I needed to point it to the redirected website, not to my external webserver IP.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Networking

From novice to tech pro — start learning today.