We help IT Professionals succeed at work.

Check out our new AWS podcast with Certified Expert, Phil Phillips! Listen to "How to Execute a Seamless AWS Migration" on EE or on your favorite podcast platform. Listen Now

x

9 minutes Delay from Categorizer to Start Outbound Transfer!

efsale
efsale asked
on
Medium Priority
637 Views
Last Modified: 2013-11-15
Hi all,
I have a question regarding a strange delay within an Exchange 2003.
I sent a message to a recipient in my organization, belonging to another server, routing & administrative group and my Exchange server queued it for remote delivery.
It took 9 minutes before starting the transfer of it!!!

No network errors at the time, no other queues, Server resources were free, and everything worked fine. Nothing in between the servers and this has never been noticed before.

Logs are clear and nothing strange reported
Any ideas what might have cause this?

Thanks in advance everybody.
Comment
Watch Question

Commented:
This could be caused by Anti Spam software.  Anti Spam typically hooks in to the categoriser to intercept mails to be scanned.  We had a similar issue with mail being delayed in the categoriser and it went away when we disabled the anti spam software (Sophos Puremessage).  We reenabled the software and it's been Ok since.

Author

Commented:
Thank you for the answer but it's been happened only once. It's not a permanent problem. And it was with a simple test message. So, i don't think that would be the case.
Good hint though for similar issues.
Commented:
Unlock this solution with a free trial preview.
(No credit card required)
Get Preview
Unlock the solution to this question.
Thanks for using Experts Exchange.

Please provide your email to receive a free trial preview!

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.