Can only login to domain if the cabel is unplugged.

Hello Experts

I have about 10 laptops connected to my domain (server 2003)
But when I boot the pc and will logon the domain with the usual user and password, it tells my that there are no connections to the domain controller.
Then I unplug the cabel and then I can logon again.

If I plug the cabel in after logon its all working

Anyone that has an idea why I have to unplug the cabel at starting?
(The clients are Windows XP)
UpgradeITAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Ramakanta SahooCommented:
0
Ramakanta SahooCommented:
Seems some issue with firewall as i also faced the same and Try the same login by disabling the firewall totally.
0
UpgradeITAuthor Commented:
The Windows Firewall is not active on the laptop.
0
Newly released Acronis True Image 2019

In announcing the release of the 15th Anniversary Edition of Acronis True Image 2019, the company revealed that its artificial intelligence-based anti-ransomware technology – stopped more than 200,000 ransomware attacks on 150,000 customers last year.

UpgradeITAuthor Commented:
There is no solutions thats work on the link rks_86 sent me.
0
DatedmanCommented:
Check AD Users/Computers and see if the computer account exists.  Might have duplicate computer names too don't ask me how that happens but I've seen it, had to take machine off domain, rename and rejoin.
0
DatedmanCommented:
Oh wait no connections to domain controller?  Do you have DNS set to point to the DC?  (I assume the DC is running DNS...)
0
Ramakanta SahooCommented:
what dont you
reset BIOS to default settings & flush DNS cache.

then do a nslookup <your_Host_Name>
It should show something like belwo
 nslookup rockon01
Server:            132.218.10.53
Address:      132.218.10.3#53

Name:      rockon.rocks.com
Address: 132.18.10.23

then try login.

0
UpgradeITAuthor Commented:
Rks_86

If i run a nslookup its look like this.

***can't find servername for address 192.168.6.2
non-existent domain
***deafult servers are not avalible


Datedman:
Yes there are a DNS entry on the server
Server:unknown
Address:192.168.6.2

Name:exchange2.upgrade2.local
address:192.168.6.2

0
UpgradeITAuthor Commented:
Rks_86

If i run a nslookup its look like this.

***can't find servername for address 192.168.6.2
non-existent domain
***deafult servers are not avalible

Server:unknown
Address:192.168.6.2

Name:exchange2.upgrade2.local
address:192.168.6.2

Datedman:
Yes there are a DNS entry on the server

0
DatedmanCommented:
Please post the output of IPCONFIG /ALL
Can open a CMD prompt, type IPCONFIG /ALL > filename.txt to redirect the output to "filename.txt" and then copy/paste from that file.
0
UpgradeITAuthor Commented:
C:\Documents and Settings\kursist1.UPGRADE2.000>ipconfig /all

Windows IP-konfiguration

      Værtsnavn. . . . . . . . . . . . . . . . . . : kursist1
      Primært DNS-suffiks. . . . . . . . . . . . . : upgrade2.local
      Nodetype . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Broadcast
      IP-routing aktiveret . . . . . . . . . . . . : Nej
      WINS-proxy aktiveret . . . . . . . . . . . . : Nej
      Søgeliste for DNS-suffiks. . . . . . . . . . : upgrade2.local
                                                     upgradeit.local

Ethernet-netværkskort Trådløs netværksforbindelse:

      Medietilstand. . . . . . . . . . . . . . . . : Mediet afbrudt
      Beskrivelse. . . . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 2200B
G Network Connection
      Fysisk adresse . . . . . . . . . . . . . . . : 00-13-CE-0D-C0-6F

Ethernet-netværkskort LAN-forbindelse:

      Forbindelsesspecifikt DNS-suffiks. . . . . . : upgradeit.local
      Beskrivelse. . . . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/100 VE Network
 Connection
      Fysisk adresse . . . . . . . . . . . . . . . : 00-12-3F-FB-EC-14
      Dhcp aktiveret . . . . . . . . . . . . . . . : Ja
      Automatisk konfiguration aktiveret . . . . . : Ja
      IP-adresse . . . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.6.105
      Undernetmaske. . . . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
      Standardgateway. . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.6.1
      DHCP-server. . . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.6.1
      DNS-servere. . . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.6.2
      Rettigheden opnået . . . . . . . . . . . . . : 3. juli 2009 10:05:54
      Rettigheden udløber. . . . . . . . . . . . . : 4. juli 2009 10:05:54

C:\Documents and Settings\kursist1.UPGRADE2.000>
0
Ramakanta SahooCommented:
go to run> type compmgmt.msc > Device Manager > Click dropdown of Network Adapters > Uninstall the Default LAN and reboot the laptop on next restart it will take the LAN automatically and freshly.

For nslookup  issues please check this
As it should show you default server and name details .

http://docstore.mik.ua/orelly/networking_2ndEd/dns/ch12_07.htm
check 12.7.3

0
DatedmanCommented:
what's the domain name?  Looks as if you have two DNS suffixes?

Did you look in AD Users/Computers to make sure the problem computers are shown under Computers?  

Are any of these machines "cloned" from a standard pre-install or for other reasons?
0
UpgradeITAuthor Commented:
Yes all the computers are shown in AD computers.

Yes all the computers are ghosted?
0
DatedmanCommented:
Ahhhh.  Could be duplicate SIDs maybe.  I suggest you try removing them from the domain, changing SID and rejoining.  http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897418.aspx?ppud=4
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
UpgradeITAuthor Commented:
Nope, still nothing, tried to change the SID but gets the same error.
0
DatedmanCommented:
You removed from domain, changed SID and rejoined domain??
0
DatedmanCommented:
Also be sure that there are no duplicate machine names!
0
UpgradeITAuthor Commented:
I forgot to remove them from the domain at firs place, so I thinks it working now!
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Microsoft Server OS

From novice to tech pro — start learning today.