Go Premium for a chance to win a PS4. Enter to Win

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 292
  • Last Modified:

Audio does not work

Tyan S2865 Tomcat 5E MOBO
Opteron 165
2GB DDR
WD SATA1

Error message: "Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device.  There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly."

ERROR #3: C00D11BA Windows Media Player

- I did PD and can't identify source of problem.

Please advise further steps to take.

Thanks
0
rljack01
Asked:
rljack01
  • 4
  • 3
1 Solution
 
MYCUCommented:
Are you able to get any sound at all? For instance, if you go to a website that has sound....like you tube, can you hear anytyhing? Also, is the sound built into the board or are you using a soundcard? Have you checked device manager to see if it it showing anything? Have you tried updating the drivers? What version of Windows Media Player do you have?
0
 
rljack01Author Commented:
You asked:
Are you able to get any sound at all? --NO
For instance, if you go to a website that has sound....like you tube, can you hear anytyhing? -- NO
Also, is the sound built into the board   -- No
or are you using a soundcard? --YES
Have you checked device manager to see if it it showing anything? --NO
Have you tried updating the drivers? --YES
What version of Windows Media Player do you have? ver. 9
0
 
rljack01Author Commented:
There are ? marks on audio controller in device manager.
Please advise meaning.
 
Thanks
0
Concerto's Cloud Advisory Services

Want to avoid the missteps to gaining all the benefits of the cloud? Learn more about the different assessment options from our Cloud Advisory team.

 
rljack01Author Commented:
Thanks. Audio works fine - Device Manager said the driver was not installed although I installed it from the CD prior.  I installed it.
0
 
MYCUCommented:
Is this a new install for the soundcard? Has it ever worked? Question marks mean the driver is not working or is not installed. Right click on the controller with the ? and remove it. Then right click on anything in device manager and select scan for hardware change. Let me know if the ? marks go away.
0
 
MYCUCommented:
Good. Glad it works now :)
0
 
rljack01Author Commented:
Thanks.
0

Featured Post

How to Use the Help Bell

Need to boost the visibility of your question for solutions? Use the Experts Exchange Help Bell to confirm priority levels and contact subject-matter experts for question attention.  Check out this how-to article for more information.

  • 4
  • 3
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now