• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 991
  • Last Modified:

Agent for Ms Sharepoint 2007 has not been succesfully registered

We are using Arcserve v12 SP1. Everyday job fails to backup one of hte sharepoint databases. the message from arcserve is:
Initialize SPSO12 Component failed! Please check setting of agent configuration
 'Agent for Ms Sharepoint 2007 has not been succesfully registered'
Configure the backup/restore account credentials

I'm not familiar with arcserve
Can somebody guide as to how to register this agent?
The servers are all windows 2003 (source and destination)

I need to get this backup up and running

  • 2
  • 2
2 Solutions
Andrei TeodorescuBusiness OwnerCommented:
"Everyday job fails to backup one of the SharePoint databases" - so, only one of the databases fails on back-up?
It seems that somehow the permissions on that database are not correctly set, so the agent running the back-up doesnt have access (the account under the agent runs)
Andrei TeodorescuBusiness OwnerCommented:
on that database, what permissions do you have assigned?
txarli33Author Commented:
Thanks for your help
I took a different approach though as I couldn't find any sql enterprise manager as you show above.
On the server to be backed up I opened the Arcserve backup agent admin, then in the combo box selected CA Arcserve backup agent for ms sharepoint 2007 and clicked on the configuration icon to its right.
This opened a window where you need to put a path for the default backup /restore dump location, path and credentials.
It seems this wasn't done before so I put a path to the backup server, and the credentials for the backup account we use and it came with the message saying the sharepoint agent is now succesfully registered.
I have the hunch that this has been solved now but I'll wait for tomorrow's backup to be certain.

 Also, now if I go to the backup selection window in arcserve and click on the sharepoint agent/database i get a node tree underneath (farm components) which i didn't get before so I believe this is going to work.

I'll post the results tomorrow

Thanks again for your response,  I apreciate it
txarli33Author Commented:
Sorry for the delay (hectic at work)
I did the right step registering the agent for sharepoint, now it connect to it when doing the backup
Now i face a different problem as the folder which i selected for dumping the db while backing up seems to offer some problems, maybe because is across the network
I've changed this path to a local folder, I'll carry on from there

thanks again for your help

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Upgrade your Question Security!

Your question, your audience. Choose who sees your identity—and your question—with question security.

  • 2
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now