We help IT Professionals succeed at work.

Check out our new AWS podcast with Certified Expert, Phil Phillips! Listen to "How to Execute a Seamless AWS Migration" on EE or on your favorite podcast platform. Listen Now

x

Installing Smart UPS 1500 on 2003 server

Medium Priority
1,183 Views
Last Modified: 2013-12-11
I have an old 1400 ups using Power Chute Pro 2000 running on a server 2003. I am installing the APC 1500 Smart UPS on the same server. Since I am no expert installing an ups and configuring the software I need to know.

If I should uninstall the older software first then down the server then replace the UPS then boot and install the Power Chute Business Edition Basic onto the server.

Or uninstall the old software and then install the new Power Chute and then down the server and replace the Hardware. (I guess there is no chance that I can just swap out the UPS and use the older software and expect everything to work)

The only hardware running on the UPS is the server and a Switch. The old system is using the RS232 connector. I intend to use the same. I am trying to do this the quickest and most simple way. I don't need to monitor the software, just to configure it on the server to shut down in case of a power outage; shut down and boot back up into saved settings in the system state&

Any expert help is greatly appreciated!!
Thanks!


I have added high points because this is important for me to get right the first time.
Comment
Watch Question

Commented:
Unlock this solution with a free trial preview.
(No credit card required)
Get Preview

Commented:
if i was you i would of remove the data cable between ups and server first, uninstall software. reboot server, install new software and then shut down and install new ups.

Author

Commented:
Thanks for the help. I was on it early this am. Everything worked out great, had an issue with the unix server running on the same UPS but using different software, which is a issue I am working on with DDS; if they would let me use power chute it would be easier. The Win2003 server and ups are in an auto dealership so I needed to be absolutly sure it worked the first time. Thanks
Unlock the solution to this question.
Thanks for using Experts Exchange.

Please provide your email to receive a free trial preview!

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.