• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 301
  • Last Modified:

Act! 9/2007 fails to start - incorrect configuration

We have a copy of Act! Premium for Web 9 (2007) running on our Windows 2003 server that now fails to open. The error message is:

"C:\Program Files\ACT\Act for Web\ActSage.exe
This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix the problem."

The problem has started since installing the Act! SQL Server 2005 Update.

From searching online I believe that this may result from corruption or misconfiguration of manifest and config files in applications written in .net (which this is).

Does anyone have a fix for this or is reinstallation the only solution?

Many thanks
Graham
0
itcgroup
Asked:
itcgroup
1 Solution
 
itcgroupAuthor Commented:
I have now fixed the problem, thanks to this posting elsewhere:
http://community.act.com/sage/board/message?board.id=ACT&message.id=25910#M25910

For me reinstalling Act! was unnecessary.  I restored a copy of the ActSage.exe.config file from a backup and it worked immediately.

Comparing the restored file with the corrupt one only the first line is different.

The first line should be "<configuration>" but in my corrupt version it changed to "<add name="ACTTraceLogger" type="Act.Shared.Diagnostics.TraceLogger, Act.Shared.Diagnostics, Version=9.0.557.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=ebf6b2ff4d0a08aa" />"
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

The 14th Annual Expert Award Winners

The results are in! Meet the top members of our 2017 Expert Awards. Congratulations to all who qualified!

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now