Error 404 after install IE8 (with Firefox and Chrome too)

Hi,

We have an internal system that use web pages and databases for special purpose. I have 2 workstation that give give error 404 while trying to access the web pages. The user first access the pages that ask username and password, they enter it and click connect and after Tomcat show 404 page not found error. They have this problem since 2 days. It seem it is when they upgrade to Internet Explorer 8. I have 9 other workstation that have Internet explorer 7 that work fine.

I tried with firefox 3.5 and chrome and it does the same thing. I update Java on client and no change. Firewall is disable too. I desinstall IE8 and tried with IE7 but the problem is still there.

Any idea what could cause that problem. I have 2 workstation that are unuseable now because it is use for that purpose only.

Thank you!

Dany
zacker69Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

jcimarronCommented:
zacker69--You probably know that the error means " the client was able to communicate with the server but the server could not find what was requested".  So the problem is not communicating with the server.
Here are some standard "fixes".
http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/404error.htm
However, it would seem the problem is with IE8 since you say IE7 works using the same server.
Any reason to keep IE8?
IE8 has troubles reaching websites.  Maybe this has something to do with your problem.
http://www.neowin.net/news/main/09/02/21/more-about-2400-websites-and-ie-8-compatibility-list
Try Compatibility View.
0
zacker69Author Commented:
Hi jcimarron

yes it worked fine before ie8. I already tried the compatibility mode but it didn't work. And I tried to downgrade to ie7 but the problem is still there. Seem to be something is change from ie8 and stay when downgrade to ie7.

Dany
0
zacker69Author Commented:
We found the solution. We change the security option from SSL 3.0 to SSL 2.0 and it work.
0
C++ 11 Fundamentals

This course will introduce you to C++ 11 and teach you about syntax fundamentals.

jcimarronCommented:
zacker69--Did SSL3.0 work with IE7?
0
zacker69Author Commented:
jc: yes it have the option but when you install ie8 it seem to disable SSL 2.0
0
zacker69Author Commented:
I said that I change the option from SSL 3.0 to 2.0 but I mean only enable SSL 2.0 that is disable in Internet Option -> Advance. I didn't disable SSL 3.0
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
jcimarronCommented:
zacker69--Thanks for the information.  I use IE7.  SSL3.0 and TLS1.0 are checked.  SSL2.0 is not.  I think those are Default settings.
I have no problems, but all my browser use is Internet, not local.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Web Browsers

From novice to tech pro — start learning today.