We help IT Professionals succeed at work.

Check out our new AWS podcast with Certified Expert, Phil Phillips! Listen to "How to Execute a Seamless AWS Migration" on EE or on your favorite podcast platform. Listen Now

x

sp3 failed

david_32
david_32 asked
on
Medium Priority
283 Views
Last Modified: 2012-05-07
Hi Folks,
I had sp3 fail on me today. Apparently I was supposed to pause mirroring and that is why it failed. Everything seems fine coming back up except I have a database now called temp_MS_Agent_signing_Certificate_database and when the instance restarted and also every instance has the error:

The SQL network interface library could not register the service principal name (spn) fo the sql server service (error 0x2098) - I am working in a domain for both client and server.



Do I really need to reinstall the instances?
Comment
Watch Question

Mark WillsTopic Advisor, Page Editor
CERTIFIED EXPERT
Distinguished Expert 2018

Commented:
Hi, are you by chance bodhilove ?

Not exactly sure how to fix your error, but have seen quite a bit of commentary around the traps...

Have you seen this : http://blogs.msdn.com/sql_protocols/archive/2005/10/12/479871.aspx bit old, but still shows some insights...

And step 3 in : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;319723

sometimes caused by insufficient privileges with your account - according to one "fix" you need SeDebugPrivelege security privilege and run the install again.

Hope some of that helps you...
Consultant
CERTIFIED EXPERT
Commented:
Unlock this solution and get a sample of our free trial.
(No credit card required)
UNLOCK SOLUTION

Author

Commented:
yes I am bodhilove have we met on another forum ?
Mark WillsTopic Advisor, Page Editor
CERTIFIED EXPERT
Distinguished Expert 2018

Commented:
Probably :)

And would most definitely listen to Rob_Farley - he is pretty good ya know.

And an all Aussie thread - yay :)
Rob FarleyConsultant
CERTIFIED EXPERT

Commented:
Haha... I've never actually come across this particular error before though.
Mark WillsTopic Advisor, Page Editor
CERTIFIED EXPERT
Distinguished Expert 2018

Commented:
Seen it before, but not sure of the fix...

Probably would be best to remove the mirror, and try to get the main server up and running. Check the security, maybe register new spn. Then would check those permissions (including the various folders and file systems per ; http://support.microsoft.com/kb/918357) and try to apply the patch again as a starting point.

Author

Commented:
thanks
Unlock the solution to this question.
Thanks for using Experts Exchange.

Please provide your email to receive a sample view!

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.