Solved

Weird Problem with Exchange 2003 SP2 GAL

Posted on 2009-07-10
6
244 Views
Last Modified: 2012-05-07
I have a very weird thing happening with Exchnage 2003 SP2 and AD. Recently some users are not showing in the GAL. Some of these users have been in AD for years. I notice that if I run ADSI edit and look at one of the users, the showinaddressbook attribute is not set and then when I look again seconds later it is set.
This replicates in the GAL with the user being there one second and gone the next. I can create new users that work OK.

Any ideas?
0
Comment
Question by:TButt
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 3
6 Comments
 
LVL 40

Expert Comment

by:Subsun
ID: 24822154
Is there any applications/Script which makes use of GAL?
Are you using any software or script for GAL synchronization?

Turn on diagnostic logging for following and see if there any error.
MSExchangeAL \ LDAP Operations
MSExchangeAL \ Address List Synchronization
MSExchangeSA \ Proxy Generation

Also just remove the Automatically Update Email Addresses option from user email addresses tab and test it the issue persists or not.
0
 

Author Comment

by:TButt
ID: 24822303
I am not aware of any apps or scripts using the GAL, or any other software synchronisation.

We have turned those diagnostices on and have not yet seen any errors. I have manually updates the RUS and rebuilt the OAB and still no errors.

I have just turned off the check box as asked the users are stll appearing and disappearing from the GAL i can see this when using OWA and searching for them.
0
 

Author Comment

by:TButt
ID: 24823163
It looks as if a restart of the DC may have resolved this. I will monitor over the next few days and report back.
0
Free eBook: Backup on AWS

Everything you need to know about backup and disaster recovery with AWS, for FREE!

 
LVL 40

Expert Comment

by:Subsun
ID: 24823413
Run dcdiag and netdiag and see if any errors are there..
0
 
LVL 40

Expert Comment

by:Subsun
ID: 24823439
0
 

Accepted Solution

by:
TButt earned 0 total points
ID: 24847100
I believe that we have fixed this by rebuilding the RUS yesterday. The GAL n apears to be working as normal
0

Featured Post

On Demand Webinar - Networking for the Cloud Era

This webinar discusses:
-Common barriers companies experience when moving to the cloud
-How SD-WAN changes the way we look at networks
-Best practices customers should employ moving forward with cloud migration
-What happens behind the scenes of SteelConnect’s one-click button

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

We are happy to announce a brand new addition to our line of acclaimed email signature management products – CodeTwo Email Signatures for Office 365.
MS Outlook is a world-class email client application that is mainly used for e-communication globally.  In this article, we will discuss the basic idea about MS Outlook, its advanced features, and types of MS Outlook File formats.
The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability groups. The components of this video include: 1. Automatic Failover 2. Failover Clustering 3. Active Manager
This video discusses moving either the default database or any database to a new volume.

738 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question