How to solve this issue? Error: HTTP/1.1 503 Service Unavailable

Error reported when access OWA from Exchange 2003 Front End to Exchange 2000 Back End. Front end and Back end are from same AD forest and Exchange Org but different Exchange Administrative Groups and AD child domain.
nasrunAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

ArisglobalCommented:
any events registered in event viewer ?

is the IIS running on the BE Server ?
0
NpatangCommented:
Are you able to browse OWA on BE server directly.

See the below mentioned artilces.
How to troubleshoot the "503 Service Unavailable" error message in Outlook Web Access in Exchange Server 2003

http://support.microsoft.com/kb/823159
http://support.microsoft.com/kb/305030
0
nasrunAuthor Commented:
IIS is running on BE, i can access an OWA on BE itself. This error reported after 3 times login OWA from FE.
0
Determine the Perfect Price for Your IT Services

Do you wonder if your IT business is truly profitable or if you should raise your prices? Learn how to calculate your overhead burden with our free interactive tool and use it to determine the right price for your IT services. Download your free eBook now!

NpatangCommented:
check my comments above, Also make sure that we have all the IIS related serces up and runnig on FE server
0
nasrunAuthor Commented:
Ok thanks, let me check first, FYI OWA FE can access from other BE. Only this particular BE having problem.
0
nasrunAuthor Commented:
All EX services started and store mounted. I do have event id 9014, 9095 and 9096 but dont have event id 101 and 9542. Does it mean that i still need the HKCRScan tool from PSS? Please advise.
0
NpatangCommented:
On then try this first , try you able to browse OWA on BE directly.. In IIS of BE right click Exchange and browse , see if you are able to browse it.

RUN EXBPA on FE and BE and see if you get any inheritence blcok on server object.
0
nasrunAuthor Commented:
Currently this Exchange sites having a network issues, i'll update this case soon.
0
nasrunAuthor Commented:
Hi,

I managed to solve this problem after fighting with network issues for couple of weeks. The problem is due to the SMTP email address on users account. My users on 2000 BE only have SMTP email address for child domain (ex: child.root.com), so i add secondary SMTP email address for root (ex: root.com).

I'm creating secondary SMTP at EX policy and apply it to all users. So after all users does have SMTP email address for child and root domain, the problem has been resolved.

I'm happy with an expert respond and can share this info to all of you.



0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.