Solved

Citrix EdgeSight 5.0

Posted on 2009-07-15
10
2,288 Views
Last Modified: 2012-08-14
I am having a problem getting EdgeSight working. I have everything installed and I setup the AD connection along with the Farm Authentication user... When I install a new agent I recieve an email stating that the server has added a new agent. Everything looks correct when you go into configure and devices. The problem I am getting is that no data is getting populated into EdgeSite. I also cannot get the realtime dashboard to work.... this is the error that I keep getting.
"There was an error connecting to the remote Citrix System Monitoring Agent database. The Citrix System Monitoring Agent may not be running on the specified machine. Please try again. " I am able to telnet into port "9035" on each of the servers without a problem, I have also verified that the Citrix monitoring service is running. What else am I missing? Thanks!
0
Comment
Question by:Ottertail
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 4
10 Comments
 
LVL 12

Expert Comment

by:Daniel Borger
ID: 24862542
Port 80 or 443 between the agent and the EdgeSight Server. The agent sends its payload and alert bullets to the EdgeSight server through port 80 (http) or port 443 (SSL).
Port 9035 is used between the machine running the EdgeSight Web Console browser and the EdgeSight Agent. The management console uses an ActiveX component and port 9035 to make a remote device connection to rscorsvc.exe (the agent service).
Port 9036 is used for internal database operations between rscorsvc and fbserver and must be open on the agent itself to ensure correct database operation.
Port 27000 (default) is used on the Citrix license server.
Port 1433 (default) is used by SQL.
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Daniel Borger
ID: 24862555
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Daniel Borger
ID: 24862598
0
Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 

Author Comment

by:Ottertail
ID: 24862802
dborger,
Thank you for the response. I currently do not have a firewall blocking any of the ports listed. I also have setup the AV exclusions before installing EdgeSight. I am able to telnet to port 80 on my EdgeSight server without any issues.

Thanks!
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Daniel Borger
ID: 24862934
have you restarted the agent service by issuing the NET START RSCORSVC command?
0
 

Author Comment

by:Ottertail
ID: 24863171
it was started, but i did a net stop and net start on rscorsvc... no dice
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Daniel Borger
ID: 24863615
I'm running out of ideas, everything about that error points to the ports, Ive seen simular errors if the user not in the ad group but I don't think your getting that far.  Have you tried totally disabling the firewall?  
0
 

Author Comment

by:Ottertail
ID: 24863657
all firewalls on the servers have been disabled... I would think that it should totally work at this point too, but I am stumped.
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:javathetech
ID: 24873906
From what I have experienced with this error, its not the firewall or ports, its the agent. Which agent version are you using? If you are sub 5.0.622 I would recommend upgrading. If you are on a current client, check the end user monitoring service as well. If the EUEM is running check the Edgesight eventlog located in Documents and Settings\All Users\Application Data\Citrix\System Monitoring\Data\SYS_EVENT_TXT.txt. Look for the status of the worker process. If all else fails, clear the local Edgesight DB Cache, yes that will cause you to loose your current data, but I had to do the same on my entire farm before I could get any data.
0
 

Accepted Solution

by:
Ottertail earned 0 total points
ID: 24915965
I was able to get this to work... the only reason why I could not access this info was because i am on a different domain then the server. Since my usernames are different between the two domains I do not have the correct permissions until i setup a trust between the two domains.
0

Featured Post

Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

#Citrix #Citrix Policies #XenDesktop #VDI #POC #Citrix Univeral Printer Driver #Citrix UPD
Citrix XenDesktop 7.6 Citrix Policies Disable Peripherals
How to install and configure Citrix XenApp 6.5 - Part 1. In this video tutorial we have explained step by step installation of Citrix XenApp 6.5 Server on Windows Server 2008 R2 is explained in this video. We have explained the difference between…
This demo shows you how to set up the containerized NetScaler CPX with NetScaler Management and Analytics System in a non-routable Mesos/Marathon environment for use with Micro-Services applications.

737 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question