Trying to get iphone to sync to exchange

I have a 2 server environment both running Server 2003, one is domain controller/dns server and the other is a mail server running Exchange 2003 sp2. Recently the owner got an iphone and I
cannot get it to sync with exchange I get errors, when i got to mydomain/oma in a web browser the login prompt comes up and lets me login but then displays a oma runtime error page. and everytime i try to connect my servers event viewer lists the following errors:

ASP.NET 2.0.50727.0 Event ID 1334

An unhandled exception occurred and the process was terminated.

Application ID: /LM/W3SVC/1/root/OMA

Process ID: 4292

Exception: System.NullReferenceException

Message: Object reference not set to an instance of an object.

StackTrace:    at Microsoft.Exchange.OMA.UserInterface.Global.Finalize()

and

NET Runtime 2.0 Error Reporting event ID 5000

EventType clr20r3, P1 w3wp.exe, P2 6.0.3790.3959, P3 45d6968e, P4 microsoft.exchange.oma.userinterface, P5 6.5.0.0, P6 430e745e, P7 463, P8 0, P9 system.nullreferenceexception, P10 NIL.

I have read some older solutions says exchange didnt support asp.net 2.0 but there is no option for me to let oma use v1.1. so I am not sure where to go at this point. any directional help would be appreciated.



ZleakoAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

MesthaCommented:
ActiveSync is not an asp.net 2.0 application, it is 1.1.
Therefore I would suspect that one or more of the virtual directories have the wrong version set.

Simon.
0
lastlostlastCommented:
also.... the error mesxsage is for OMA... iPhone will access /microsoft-server-activesync directory on the Exchange server....

check if it is configured properly... you can run a connectivity test for exchange activesync at http://testexchangeconnectivity.com ... let us knw the results...

here are a few articles for iPhone... it should help you with the settings on iPhone...
http://support.apple.com/kb/HT2480

0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
ZleakoAuthor Commented:
after using the exchange connectivity test, and correcting a few things I got it to work.

thank you
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.