?
Solved

2005 DB Mail Agent Job " NOTE: Failed to notify 'sqlinfo' via email."

Posted on 2009-07-16
4
Medium Priority
?
738 Views
Last Modified: 2012-05-07
I have set up db Mail for this server, Defined the account and a profile.  I have that account as an operator as well.

I have the Agent set to use this profile and it is enabled.

Yet when I run a job and expect a completion message the job just puts that nasty little stub on the end of the history.  

 NOTE: Failed to notify 'sqlinfo' via email.

Anyone think of something that I have done wrong?  

I can send a test email as well one via an SP.  It is just from Agent that I am lost.

TIA

__Stephen
0
Comment
Question by:srussell705
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
4 Comments
 
LVL 16

Accepted Solution

by:
SQL_SERVER_DBA earned 1500 total points
ID: 24878949
0
 
LVL 1

Author Comment

by:srussell705
ID: 24896302
I have everything done just as you do.  I can SP mail outbound or via the "test."

It is from the AGENT that my messages are not sent.  For testing purposes I have set the log shipping to message upon completion.  This will be altered to When Fails after it works.  


Message
The job succeeded.  The Job was invoked by Schedule 14 (LSBackupSchedule_infomempdb1).  The last step to run was step 1 (Log shipping backup log job step.).  NOTE: Failed to notify 'sqlinfo' via email.

Yet I my mail I can receive these:
Sql Info [sqlinfo@informed.md]
This is a test e-mail sent from Database Mail on MEMPDB.

I have gone into the Agent and Enabled the Mail Profile, DataBase Mail and the Profile that lists SqlInfo.

In the Job I have listed SQLInfo as the end recipient.  

When I look at SqlInfo in the Operator listing I see that They should "Always" see the the Log Shipping job.

This was a new user in AD, SqlInfo, for SSMS 2005 job messaging.  

They are only working with one server out of 12 and all are set up the same way.

I have restared the Agent on all of the servers as well.

Any ideas?

TIA  
0
 
LVL 1

Author Comment

by:srussell705
ID: 24897903
This may be a rights issue on my inability to restart the Agent Service.  

The SA only has that right as of 2 + weeks ago in a new security policy.

So it looks like I am restarting in the Configuration manager, but I am not.  

mmmmm

 
0
 
LVL 1

Author Comment

by:srussell705
ID: 24899243
Yes it was a rights issue.
0

Featured Post

On Demand Webinar - Networking for the Cloud Era

This webinar discusses:
-Common barriers companies experience when moving to the cloud
-How SD-WAN changes the way we look at networks
-Best practices customers should employ moving forward with cloud migration
-What happens behind the scenes of SteelConnect’s one-click button

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Introduction This article will provide a solution for an error that might occur installing a new SQL 2005 64-bit cluster. This article will assume that you are fully prepared to complete the installation and describes the error as it occurred durin…
In this article I will describe the Copy Database Wizard method as one possible migration process and I will add the extra tasks needed for an upgrade when and where is applied so it will cover all.
This is my first video review of Microsoft Bookings, I will be doing a part two with a bit more information, but wanted to get this out to you folks.
In this video, Percona Solutions Engineer Barrett Chambers discusses some of the basic syntax differences between MySQL and MongoDB. To learn more check out our webinar on MongoDB administration for MySQL DBA: https://www.percona.com/resources/we…

770 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question