In my office we run 17 APC 450 PRO Uninterrupted power supplies, based on the power consumption math.
USAGE: 450-watt APC on 24 hrs for 365 days
Total usage = 24 hrs per day x 365 days = 8760 hrs.
8760 hrs x 450 watts = 3942000 watt hrs.
3942000 watt hrs / 1000 watt = 3942 kilowatt hrs
3942Kwh x $0.18 = 710.10 per APC unit per year.
17 units removed 17x710.10=$12,071.70
Is this a correct calculation for yearly energy cost for these 17 UPS, or do they use less power during normal usage?
My base wattage came off the data plate on the back of the device.