connection break

hi experts,
we  are facing problem that when user want to update high bandwidth data to the server that is placing in server farm the connection get disconnect so they can not upload data.
all the day the users work fine only problem occour when they upload data.
they are connecting to edge switch cisco 3500 then edge switch go to distribution and then core switch.
should i replace the switch or is there problem in the fiber link b/w edge switch and distribution switc ?
why session breaks only when the user update highbandwidth data.
data is sql and oracle queries that are around  500 to 600 queries per request.
sportsboyAsked:
Who is Participating?
 
Istvan KalmarHead of IT Security Division Commented:
I think there is a auto negotation or cable error, plese fix the switch and the server ethernet ports to 100M FULL, and it will be working
0
 
satyasinghCommented:
1. Bind speed duplex on machine and switch end to be same and then try.
2. Bind speed duplex on server and switch end to be same and then try.
3. if it still remains, check for NIC error or for specific switch port error.
4. if it persists, try changing cable on either ends
5. Also check for all the up-links throughout.
6. check for resource availability on the server.
0
 
sportsboyAuthor Commented:
problem is this when the same user update data from another  department they update data successfully but they unable to upload from their own department.
0
How do you know if your security is working?

Protecting your business doesn’t have to mean sifting through endless alerts and notifications. With WatchGuard Total Security Suite, you can feel confident that your business is secure, meaning you can get back to the things that have been sitting on your to-do list.

 
Istvan KalmarHead of IT Security Division Commented:
what show the interface statistics?
0
 
satyasinghCommented:
are these two departmenets in different VLAN and is there a difference in method they upload data?
0
 
sportsboyAuthor Commented:
1;show intreface statistic is not available
2; another department is alos in the same vlan1.

0
 
Istvan KalmarHead of IT Security Division Commented:
you not able  login into tehe switches?
0
 
sportsboyAuthor Commented:
i able to telnet and login to the switches. problem is connection disconnect after every 15 minutes.
is this is the problem of loops in the network ?
or problem cable is damag ?
0
 
Istvan KalmarHead of IT Security Division Commented:
what shows the logs?
please post us
0
 
sportsboyAuthor Commented:
good upto some extent
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.