iis7 vista The Requested Resource is in Use IsapiModule HTTP 500 error

A few months ago my sites were working on my local machine. I added a site today and tried running it - .html works fine, but .asp causes a HTTP 500 error.
The error I get is:
HTTP-error 500.0 - Internal Server Error
Module: IsapiModule
Handler: ASPClassic

I've traced the error and the following 'IIS Diagnostics Output':
ModuleName="IsapiModule", Notification="EXECUTE_REQUEST_HANDLER", HttpStatus="500", HttpReason="Internal Server Error", HttpSubStatus="0", ErrorCode="The Requested Resource is in Use. (0x800700aa)", ConfigExceptionInfo=""

Can anyone tell me how to get this working!?!?

I've tried:
In IIS Manager choose View Application Pools
then choose Set Application Pool Defaults.
Then under Process Model set Identity to LocalSystem

didn't help. - any ideas?

E_GrinsteadAsked:
Who is Participating?
 
E_GrinsteadAuthor Commented:
it just started working again today, I don't know how often I restarted my PC. Other than that I made no changes! - very strange ... somehow I have a feeling that I'll be opening this question again.
0
 
RovastarCommented:
What isapi modules have you installed?
0
 
E_GrinsteadAuthor Commented:
where can I see that?
0
 
atlbikerCommented:
I am having the same issue. Restarts haven't resolved my issue. Please help.


ModuleName IsapiModule
Notification 128
HttpStatus 500
HttpReason Internal Server Error
HttpSubStatus 0
ErrorCode 2147942570
ConfigExceptionInfo  
Notification EXECUTE_REQUEST_HANDLER
ErrorCode The requested resource is in use. (0x800700aa)

Simply put, for my application if i put a test.asp in the root dir it errors. ASPX works fine. I am running iis7 on windows server 2008. have tried playing with the application pool identities with no success. I have another application pool running on same server that asp pages are working. I tried moving the application to that pool but still didn't work. I compared the web.config files and there is nothing that really jumps out.

Thanks
0
 
mainmind83Commented:
This is not a solution!
With failed request tracing rules appear:

 <EventData>
  <Data Name="ContextId">{00000000-0000-0000-AA01-0080000000F0}</Data>
  <Data Name="ModuleName">IsapiModule</Data>
  <Data Name="Notification">128</Data>
  <Data Name="HttpStatus">500</Data>
  <Data Name="HttpReason">Internal Server Error</Data>
  <Data Name="HttpSubStatus">0</Data>
  <Data Name="ErrorCode">2147942570</Data>
  <Data Name="ConfigExceptionInfo"></Data>
 </EventData>
 <RenderingInfo Culture="en-US">
  <Opcode>MODULE_SET_RESPONSE_ERROR_STATUS</Opcode>
  <Keywords>
   <Keyword>RequestNotifications</Keyword>
  </Keywords>
  <freb:Description Data="Notification">EXECUTE_REQUEST_HANDLER</freb:Description>
  <freb:Description Data="ErrorCode">The requested resource is in use.
 (0x800700aa)</freb:Description>
 </RenderingInfo>
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.