[Webinar] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 8983
  • Last Modified:

CA ArcServe 12.5 Does not detect Tape.

Fresh CA ArcServe 12.5 installation has a problem.Arcserve device manager doesnt detect Hp StorageWorks Ult. 920 SAS device with p212 controller card.But in the windows device manager and ntbackup there is no problem.Device is working fine.

Do you have any ideas?

Thanks
0
inciralti
Asked:
inciralti
  • 8
  • 4
  • 3
  • +5
1 Solution
 
rindiCommented:
It's been years since I used Arcserve, but if I remember correctly, you have to make sure that during it's installation you select to use Arcserve's drivers and not those of windows. Also make sure you have installed all of Arcserve's SP's and updates.
0
 
dovidmichelCommented:
ARCserve communicates with tape devices via SCSI Pass Through as apposed to a driver.
So if the OS sees it and ARCserve does not something is blocking SCSI Pass Through.

make sure the latest controller driver is installed, update storport.sys from Microsoft.
still problems then if you have a virtual disk program installed try uninstalling it.
still not working then from the manager > quick start > server admin > select the server > configuration > tape engine > set message level to Detail.
stop the tape engine, delete the old tape.log, start the tape engine and then attach the new tape log here.
0
 
SelfGovernCommented:
The p212 is a SmartArray controller, isn't it?  Make sure that it is supported for tape attach, as some of the SmartArray controllers are not. supported for tape attach... see www.hp.com/go/connect for supported connectivity.   Plus, look at the Enterprise Backup Solutions Compatibility Matrix at www.hp.com/go/ebs to make sure that your server, OS, firmware, etc. are a supported combination with ARCserve.

Also,  make sure you don't have Removable Storage running as a Windows service.   It can lead to problems IDing or using tape drives.

0
VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

 
dovidmichelCommented:
the p212 is certified compatible, but I think the storport update is a must.
0
 
TapeDudeCommented:
Sorry if this is a stupid question, but when you say "Arcserve device manager doesnt detect Hp StorageWorks Ult. 920 SAS device", I assume you've run the Device Wizard?
0
 
inciraltiAuthor Commented:

Latest controller and HP tape drivers are installed.Server has all latest updates for Storport.sys.I have disabled HP LTO device from MS device manager and run device wizard from Arc server but there is no change,the problem still continues...
0
 
dovidmichelCommented:
the tape drive must be enabled.
Storport.sys will block communication via SCSI Pass Through for any tape device that is disabled from within the OS Device Manager.

Either contact CA support or supply the tape log as recommended above.
0
 
DabblerWizCommented:
You need to install this

http://support.microsoft.com/kb/943545

This is mentioned in their Support Website -> Certified Device List for ARCserve r12.5
0
 
dovidmichelCommented:
It is not that specific hotfix that is needed, what is really needed is an updated storport.sys, and since he said he installed the latest there is no reason to now install an older version.
0
 
DabblerWizCommented:
I found this on CA's website..

https://support.ca.com/phpdocs/0/4536/125/cdls/4536_125_hp_basecdl.html#sashost

inciralti - Can you mention the version of storport.sys that is available on your server ?

0
 
SelfGovernCommented:
Honest to goodness -- if you disable the tape drive in WIndows Device Manager, *it will not be seen by the backup application*.


0
 
DabblerWizCommented:
@ SelfGovern

ARCserve does not require any drivers for the Tape drive / Library when we use a SCSI mini port based driver for the SCSI or HBA card. ARCserve's Tape Engine uses SCSI Commands which are passed down to the controller. Disabling of the tape drive or library is just done to make sure that other 3rd party software does not access it.

But for this scenario, the SAS P212 controller is using a Stor port driver which makes use of storport.sys which requires the devices to be ENABLED in Windows Device Manager. but like mentioned earlier, since arcserve does not require drivers, its best that you install the default MS drivers for the tape drive, and make sure that storport.sys is latest and updated.

@dovidmichel - you have any inputs on this ?

0
 
dovidmichelCommented:
confirm the above &
The HP LTO driver is pretty well behaved so typically it is not a problem, but installing the MS LTO driver has never caused a problem that I'm aware so it is always a safe bet.
0
 
inciraltiAuthor Commented:
Device has been enabled in MS device manager.Storport.sys version=5.2.3790.3959  and detailed log is shown below.Thanks.

[TIME           TID   L CN MID   CID   JID] TID(Thread Id), L(Level), CN(Client), MID(Master Job Id), CID(Child Job Id) JID(JCB offset)
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ]
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] ============ TAPE ENGINE DETAIL LOG ====================
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] OEM                              : CA Inc.
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Name                             : CA ARCserve Backup
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Major Version                    : 12
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Minor Version                    : 5
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Date                             : Mar 18 2009
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Time                             : 15:07:51
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Description                      : 12.5 Release of Tape Engine
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Debug Level                      : 2
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Read/Write/TestUnitReady Logging : OFF
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] =========================================================
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ]
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Client Set DebugLevel: 2
[01/12 18:04:20 0b1c  2                   ] -----------START LOGGING---------

[01/12 18:04:20 0b1c  2                   ] Loading Server and Device List

[01/12 18:04:20 0b1c  2                   ] Unable to get the NAS Server list (RC= 12)

[01/12 18:04:20 0b1c  2                   ] Mux_Device_Init successfully launched.
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] USE DEFAULT PATH = C:\Program Files\CA\ARCserve Backup\LOG FOR LOGGING
[01/12 18:04:20 0b1c  2                   ] Successfully logon with User[administrator] Domain[SRVYAPI]
[01/12 18:04:20 0b1c  1                   ] Tape Engine is now running in NON-DR Mode
[01/12 18:04:20 0b1c  2                   ] InitPrimaryServers(): Get domain configuration from local: SRVSRV03
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB:DB_GetEntryPoints: called ulDBState is [1]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB:DB_GetEntryPoints: Testing if Database is Ready.
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Connect to database [SRVSRV03]: START
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Connect to database [SRVSRV03]: END
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB:DB_GetEntryPoints: Loaded Database Library.
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB:DB_GetEntryPoints: Status OK(2)..
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: DB_GetEntryPoints() is returned.
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Database state checking thread created TID[11b8]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB:SetHooks: SetHooks() is returned. DBState=2 .
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] ConnectToPrimaryServer: Connecting to the Primary Windows Server...
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] ConnectToPrimaryServer: This is the Primary Windows Server.
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Set member information to database...
[01/12 18:04:21 11b8  2                   ] DB: DBStateCheckingThread Started
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Retrieving member record from database: START
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Retrieving member record from database: RET=0
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Update member record to database: START
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Update member record to database: RET=0
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DB: Set member information to database...done
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Total BCB's = 19
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] BCB size = 4484
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DCB size = 359040, total: 255
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] JCB size = 339968, JCB start address[03137b70], Actual start address[03137ad0], JCB block size[530]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GCB size = 251392
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards: Found 4 adapters
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards: Updating Board[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [0] device name []
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [0] device name []
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards: Updating Board[1]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [1] device name []
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [1] device name []
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] B:2 Windows NT SCSI Get Inquiry Failed. MS=1
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] SCSI_Get_Inquiry() returns BY_PASS
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] B:3 Windows NT SCSI Get Inquiry Failed. MS=1
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] SCSI_Get_Inquiry() returns BY_PASS
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards::scsi_get_inquiry: Haven't tried all boards: count[4] Boards[4] status[-16]: CONTINUE
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards: Updating Board[4]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Can't open SCSI4
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards::scsi_get_inquiry: Haven't tried all boards: count[5] Boards[4] status[-16]: CONTINUE
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards: Updating Board[5]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Can't open SCSI5
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards::scsi_get_inquiry: Tried all boards: count[6] Boards[4]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Detected a total of 2 SCSI Board
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] 2 local devices detected by the media engine

[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DYNAMIC DEVICE SHARING -> FALSE
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] DCBCreateDeviceControlBlock:: Creating DCB[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DCBCreateDeviceControlBlock:: hMuxJobStatusLock created
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Get new device from tapesvrDCB, device number: [0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] CheckForDuplicatedDevice on HBA [0]
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] DCBDeleteDeviceControlBlock:: Deleting DCB[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DYNAMIC DEVICE SHARING -> FALSE
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] DCBCreateDeviceControlBlock:: Creating DCB[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] DCBCreateDeviceControlBlock:: Skip malloc for pMux_Cs[00EAB120]
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] DCBCreateDeviceControlBlock:: Skip malloc for pMUX_DRIVE_LOG[00EAC038]
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] DCBCreateDeviceControlBlock:: Skip CreateMutex for hDriveLock[00000468]
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] DCBCreateDeviceControlBlock:: Skip malloc for pDriveMuxData[00EAC168]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DCBCreateDeviceControlBlock:: hMuxJobStatusLock created
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Get new device from tapesvrDCB, device number: [0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] CheckForDuplicatedDevice on HBA [1]
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] DCBDeleteDeviceControlBlock:: Deleting DCB[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] DYNAMIC DEVICE SHARING -> FALSE
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] FindAllUsbSpbDevices:: Start...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Tape Device...[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Tape Device...[1]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: GUID Scaning No Tape Devices...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Disk Devices...[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Disk Devices...[1]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Disk Devices...[2]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: GUID Scaning No Disk Devices...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Library Device...[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: GUI SCAN No Iomega Library Devices...

[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Library Device...[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GUID Scan No Library Devices...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] FindAllUsbSpbDevices:: NO USB Devices Found...
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] Found [0]USB/IEEE1394 Devices, Total [0] Devices.
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] fsdev: Windows 2003 or greater detected...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] fsdev:InitRemovableMediaDevices() : gBTOFSDoNotUseImpersonation = [0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] fsdev:InitRemovableMediaDevices() : Looking for Removable Media Devices.....
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] AddUsbRMToDeviceList:: Scanning for USB Removable Devices...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Tape Device...[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: GUID Scaning No Tape Devices...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Disk Devices...[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Disk Devices...[1]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Disk Devices...[2]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: GUID Scaning No Disk Devices...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Library Device...[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: GUI SCAN No Iomega Library Devices...

[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GetUSBDeviceList:: Looking for Library Device...[0]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] GUID Scan No Library Devices...
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] AddUsbRMToDeviceList:: Found [0] USB devices.
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] fsdev:InitRemovableMediaDevices() : Number of Removable Media Devices Found:[ZERO]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Detected a total of 0 SCSI Devices
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] ACTIVEJ: OpenJCBConfiguration: Failed to CreateFileMapping MS=1006
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] ACTIVEJ: CheckReStartJobs: Failed to Open File, must be no Jobs!
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Loading Raid.dll: Date[Mar 18 2009] Time[14:58:07]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Initializing changer(s)
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] Loading Changer.dll: Date[Mar 18 2009] Time[14:56:45]
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Waiting for [0] Library(s) to initialize!
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Initializing Get ZDevice information, set zDeviceAreadyDid = 0xFFFF here.
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] === Dump of Group Configuration Before Reconfiguring ===
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] =========== Dump of Group Configuration Ends ===========
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Initializing Get ZDevice information, set zDeviceAreadyDid = 0xFFFF here.
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Done Initializing changer(s)
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] Updating RaidChangerList Thread 2844....
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] UpdateRaidChangerList Thread 2844 Returning....
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ACTIVEJ: OpenJCBConfiguration: Failed to CreateFileMapping MS=1006
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ACTIVEJ: JCBReStartJobs: Failed to Open File, must be no Jobs!
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] SAN: Re-started a total of [0] shared jobs!
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Home directory:[C:\Program Files\CA\ARCserve Backup]
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] HostServer    :[SRVSRV03]
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ASWriteToASLog: NOTE[62817] [Tape Engine is Started.]
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Loading Media Server
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Started MediaSvr process.
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] SIS Purge Thread is already started.
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] -Total Jobs now ACTIVE: [1]-
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] CREATEJOBHANDLE[03137B70] JobID[18844] Generated for new Job Queue Handle
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] CREATEJOBHANDLE[03137B70] JobType:[64][Tape Engine ScanDeamon], Client:[Main Job], Connection:[Local]
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ClientCreateJobHandle: Init Opaque data  JOBID[18844]
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] ---------------------- Host Adapter 0 Details------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Vendor Name   : Generic
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Name          : atapi
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter No            : 0
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Host ScsiId                : 255
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] IRQ Level                  : ffffh
[01/12 18:04:26 17bc  2                   ] Enter POST_INIT_THREAD
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Max Transfer Length        : 131072 Bytes, 0 MB
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Max Physical Pages         : 32
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Max Transfer Length 2      : 131072 Bytes, 0 MB
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ----------------------------------------------------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] ---------------------- Host Adapter 1 Details------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Vendor Name   : Generic
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Name          : atapi
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter No            : 1
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Host ScsiId                : 255
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] IRQ Level                  : ffffh
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Max Transfer Length        : 131072 Bytes, 0 MB
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Max Physical Pages         : 32
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Max Transfer Length 2      : 131072 Bytes, 0 MB
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ----------------------------------------------------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] ---------------------- Host Adapter 2 Details------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Vendor Name   : CA
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Name          : CA FSAdapter
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter No            : 2
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Host ScsiId                : 0
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] IRQ Level                  : 0h
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Max Transfer Length        : 4294967295 Bytes, 4095 MB
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Max Physical Pages         : 17
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Max Transfer Length 2      : 69632 Bytes, 0 MB
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ----------------------------------------------------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] ---------------------- Host Adapter 3 Details------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Vendor Name   : CA
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Name          : USB/IEEE1394
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter No            : 3
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Host ScsiId                : 0
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] IRQ Level                  : 0h
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Max Transfer Length        : 4294967295 Bytes, 4095 MB
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Max Physical Pages         : 17
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] Max Transfer Length 2      : 69632 Bytes, 0 MB
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ----------------------------------------------------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  2                   ] ...in ActivateScanDaemon usNumOfDevices[0]
[01/12 18:04:26 156c  2                   ] Registering protocolSeq ncalrpc, EndPoint tapeeng_ncalrpc
[01/12 18:04:26 156c  2                   ] Registering protocolSeq ncacn_ip_tcp, EndPoint 6502
[01/12 18:04:26 0284  1                   ] ***** Enter GDD procedure *****
[01/12 18:04:26 0284  2                   ] ========================= GDD Started =========================
[01/12 18:04:26 0284  2                   ] ========================= GDD Finished =========================
[01/12 18:04:26 0284  1                   ] ***** Leave GDD procedure *****
[01/12 18:04:26 17bc  2                   ] DB: Retrieve [1] members from database
[01/12 18:04:26 17bc  2                   ] DB: Retrieve [1] members from database
[01/12 18:04:26 17bc  2                   ] DB: Retrieve [1] members from database
[01/12 18:04:26 17bc  2                   ] Leave POST_INIT_THREAD
0
 
dovidmichelCommented:
Install the Cumulative Update.
RO07441      06/01/09       WIN-CA ARCSERVE BACKUP R12.5 CUMULATIVE UPDATE 1
https://support.ca.com/irj/portal/solndtls?aparNo=RO07441&os=WINDOWS&actionID=3

[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] InitializeControllerBoards: Found 4 adapters
...
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] B:2 Windows NT SCSI Get Inquiry Failed. MS=1
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] SCSI_Get_Inquiry() returns BY_PASS
[01/12 18:04:21 0b1c  1                   ] B:3 Windows NT SCSI Get Inquiry Failed. MS=1
[01/12 18:04:21 0b1c  2                   ] SCSI_Get_Inquiry() returns BY_PASS

SCSI Pass Through at the controller level is blocked. At this point it makes no difference if the tape drive is enabled or disabled since it is not even getting far enough to detect it.

OK so since controller driver and storport.sys have been updated the next thing to look at is what might be causing the conflict.

If you have a virtual disk utility such as Magic ISO then uninstall and restart.
If not that then check for any application that might be installing a driver, perhaps for a storage device or management.


[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] ---------------------- Host Adapter 2 Details------------------
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Vendor Name   : CA
[01/12 18:04:26 0b1c  1                   ] Host Adapter Name          : CA FSAdapter

This should be displaying data on the controller but due to the above failure it just shows up as a generic CA generated controller.
0
 
inciraltiAuthor Commented:
thank you dovidmicheel, i have installed CA arcserve cumulative update1 but nothing is changed.There is no 3.rd party software which can be causing the conflict.
0
 
dovidmichelCommented:
well there is something there causing the conflict.

this is what you should have.
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [0] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [0] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] InitializeControllerBoards: Updating Board[1]
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [1] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [1] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] InitializeControllerBoards: Updating Board[2]
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [2] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [2] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] InitializeControllerBoards: Updating Board[3]
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [3] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [3] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] InitializeControllerBoards: Updating Board[4]
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [4] device name []
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] MicrosoftiScsiInitiator: ScsiPort [4] device name []

in this case it is able to open the SCSI Mini Port for each adapter.

Then later it will Inquiry the tape drive, and this also is missing in your case.
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] =>ABSL:5050 [INQUIRY         ] 12 01 80 00 40 00 00 00 00 00 tt[1]
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] ---------------INQUIRY HEX DUMP----------------
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] Hexdump Starts --------------------
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] 01 80 00 0a 48 55 31 39 33 36 36 4e 31 38 60 00   ....HU19366N18`.
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] 0a 00 00 00 b3 0b 4c 5b e4 57 ae 02 b5 77 17 78   ......L[.W...w.x
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] c4 57 ae 02 8c 4b 63 00 00 00 00 00 f4 57 ae 02   .W...Kc......W..
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] 05 00 00 00 90 58 ae 02 0a f9 ae 02 ec ff ff 7f   .....X.........
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ]
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] LDN:4 - *Serial Number [HU19366N18] Found*
[01/12 08:52:10 17e0  1                   ] FindTapeDriveCategory: inquirydata->VendorID: HP      Ultrium 4-SCSI  U51W
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] Device Support INI found.
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] FindTapeDriveCategory: Drive: [HP      Ultrium 4-SCSI  U51W] matches...
[01/12 08:52:10 17e0  2                   ] FindTapeDriveCategory: Entry: [HP      Ultrium         ] in Tapelist

I'm sure that version of storport.sys is ok but here is a version I've used at a number of sites with good results.

http://support.microsoft.com/kb/950903

If this does not get the port open then I guess you will need to either contact CA &/or HP support.
0
 
inciraltiAuthor Commented:
Hey dovidmichel thank you for your assist.I've installed patch which you said above (kb/950903) and problem is resolved.Arc serve detected hp lto3 device.

 have a nice day and thanks again.
0
 
TapeDudeCommented:
Nice work!
0
 
dovidmichelCommented:
thanks.
0
 
OscarGCommented:
Just FYI Everyone,
I had this exact problem, I had an LTO4 G3 24 Library with 2 Ultrium 4 drives, going through 1 P212 SAS controller.
No joy - Arcserve 15 would not see the drives or controller  at all.
I downloaded the hotfix (or to be more precise put in my email at the "download hotfix" link in side the

link http://support.microsoft.com/kb/943545/en-us

Ran the hot fix and restarted the machine, ALL GOOD!!!

yay!
0
 
WalkerMorrisCommented:
Excellent, worked a treat!

Thany you
0

Featured Post

Free Tool: Path Explorer

An intuitive utility to help find the CSS path to UI elements on a webpage. These paths are used frequently in a variety of front-end development and QA automation tasks.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

  • 8
  • 4
  • 3
  • +5
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now