?
Solved

Internal Error 25003 when installing VS .NET 2003 Enterprise Developer

Posted on 2010-01-11
1
Medium Priority
?
1,129 Views
Last Modified: 2013-11-26
I am trying to install MS VS .NET 2003 Enterprise Developer on  MS Windows Server 2003 Enterprise Edition SP 2. The server is a clone of another server.  After the cloning I have successfully installed VS .NET 2003 on the original server. (There has different activity on both servers after the cloning, but none I see relevant for having this problem).
I am installing the files from the hard drive.

After have chosen what to install in the setup start, after a few seconds it halts and a pop up message appears with the message "Internal Error 25003" (Attached image: InternalError.jpg). When I press OK, one more pop up message appears with the same message. After pressing OK again I get the Setup Failed page (Attached image: setupFailed.jpg).

I have looked through the error (Attached file: vserror71.txt) and installation (Attached file: vsinstall71.txt) log to find the problem. I have searched on internet for a solution, but I have not got it working yet. I have also looked at the original and the cloned server for any differences, especially security settings on folders that might be relevant to the install. (Inetpub, WINDOWS, Program Files).
There might be other folders that I have missed.

These are some of the solutions I have tried:

http://support.microsoft.com/kb/827076
http://bytes.com/topic/net/answers/161274-problem-vs-net-instalation-instalation-failed-isetupmanager
http://www.dotnet247.com/247reference/msgs/46/234087.aspx

Hope anyone can help.

Thanks!

InternalError.jpg
setupFailed.jpg
vserror71.txt
vsinstall71.txt
0
Comment
Question by:haveabun
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
1 Comment
 

Accepted Solution

by:
haveabun earned 0 total points
ID: 26291540
It seems the installation files both on the original and the cloned server were corrupted somehow. Because when I copied the files over from the CD's again directly to the cloned server, the installation worked.
0

Featured Post

Enroll in August's Course of the Month

August's CompTIA IT Fundamentals course includes 19 hours of basic computer principle modules and prepares you for the certification exam. It's free for Premium Members, Team Accounts, and Qualified Experts!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

The object model of .Net can be overwhelming at times – so overwhelming that quite trivial tasks often take hours of research. In this case, the task at hand was to populate the datagrid from SQL Server database in Visual Studio 2008 Windows applica…
This article describes relatively difficult and non-obvious issues that are likely to arise when creating COM class in Visual Studio and deploying it by professional MSI-authoring tools. It is assumed that the reader is already familiar with the cla…
This tutorial will teach you the special effect of super speed similar to the fictional character Wally West aka "The Flash" After Shake : http://www.videocopilot.net/presets/after_shake/ All lightning effects with instructions : http://www.mediaf…
In this video, Percona Solution Engineer Rick Golba discuss how (and why) you implement high availability in a database environment. To discuss how Percona Consulting can help with your design and architecture needs for your database and infrastr…
Suggested Courses

771 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question