?
Solved

BES 5 server issues after SP1 upgrade

Posted on 2010-01-13
2
Medium Priority
?
1,036 Views
Last Modified: 2012-06-21
I recently upgraded our BES 5 to BES 5.1 with the MR1 for the service pack...

after the install, none of the devices are receiving e-mails or syncing calendar anymore - when i try to re-activate my own device, the ETP.dat gets stuck in the Outlook inbox.

I can send PIN messages from the BAS and they will appear, but I cannot send Emails from the BAS, these messages wil only appear in the outlook inbox and not on the device.

All services are running like they should, there have not been any firewall/routing changes in the environment.

Does anyone know what might have happened or what i can do to resolve this?
0
Comment
Question by:lund99
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
2 Comments
 
LVL 19

Assisted Solution

by:-jonny-
-jonny- earned 2000 total points
ID: 26303869
It sounds like the connection to the messaging server has been lost.
Double-check the permissions and make sure they haven't been revoked.
Also double check the LDAP settings and authentication credentials.

Use the IEMStest.exe tool and handheldcleanup.exe tool (with a -u switch) to test the permissions and state of the BESAdmin mailbox.
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
lund99 earned 0 total points
ID: 26303892
Found out that the upgrade on the standby BES server also added the BMS which made things a bit hard for the BES servers.. I just had to uninstall the BMS service on the standby server and the issue was resolved.
0

Featured Post

Office 365 Training for IT Pros

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

How to resolve IMCEAEX NDRs in Exchange or Exchange Online related to invalid X500 addresses.
A couple of months ago we ran into an issue that necessitated re-creating our Edge Subscriptions. However, when we attempted to execute the command: New-EdgeSubscription -filename C:\NewEdgeSub_01.xml we received an error indicating that the LDAP se…
In this video we show how to create a Resource Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: Navigate to the Recipients >> Resources tab.: "Recipients" is our default selection …
In this video we show how to create a mailbox database in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Data…
Suggested Courses
Course of the Month11 days, 14 hours left to enroll

752 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question