SBS 2003 Active sync

msh069
msh069 used Ask the Experts™
on
Hello,

I have a sbs2003 and am trying to configure activesync.  I keep getting the http 500 error but I do NOT have Forms based auth enabled.  I did create the exchange-oma virtual dir per the kb but still no luck.



Testing wnamail.wnawealth.com (SSL, On Internet):

Communications:
      Doing DNS lookup on wnamail.wnawealth.com  OK (173.161.115.116)
      Testing TCP to 173.161.115.116 port 443 .. OK
SSL Certificate:
      Receiving ................................ OK
      Ensuring not Self-Signed ................. OK
      Verifying certificate .................... OK
ActiveSync:
      Checking for application ................. OK
      Checking version ......................... OK (6.5.7638.1)
      Checking protocols ....................... OK (1.0,2.0,2.1,2.5)
User Permissions:
      Checking "wna-inv/administrator" ......... FAIL

Result:
      ActiveSync detected, but not correctly configured. [HTTP 500: Forms-based auth enabled?]
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Co-Owner
Top Expert 2011
Commented:
Please review the end of my FAQ which covers the 500 error and what to do if it keeps happening:

http://www.it-eye.co.uk/faqs/readQuestion.php?qid=1

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial