Avatar of stephenbuckton
stephenbuckton
 asked on

Exchange Transition 2003 to 2007 OWA not working for migrated mailboxes onto 2007

I'm doing a transition from Exchange 2003 (SP2) running on Windows 2000 Advanced Server (SP4) to Exchange 2007 (SP2) running on Windows Server 2008 (SP2).

I moved a test account from my Exchange 2003 server onto the clustered 2007 mailbox server, but the problem is that every time I try to access OWA 2003 interface my exchange 2007 mailbox redirection isn't working, it only shows me an "Internet Explorer cannot display the webpage" error, the environment scenario I have is as follows:

-server1 owa 2003 on Windows 2000 Advanced Server with SSL form based authentication.
-server2 CAS - 2008.
-server3 HUB - 2008
-server4 MBX (Clustered CCR) - 2008
-server5 MBX (Clustered CCR) - 2008

As I understand from this article http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb885041(EXCHG.80).aspx if the mailbox is still on Exchange 2003 it should redirect back, but I may not have IIS permissions set correctly?

Any assistance is greatly appreciated.

Thanks
Stephen.
ExchangeWindows Server 2008Windows Server 2003

Avatar of undefined
Last Comment
stephenbuckton

8/22/2022 - Mon
Shivkumar Sharma

Follow the below kb once

http://support.microsoft.com/kb/931747

Shivkumar Sharma

In short run the command

set-mailbox -identity "testacountalis" -applymandatoryproperties

Please feel free to revert in case of any queries
stephenbuckton

ASKER
None of my mailboxes were showing within the EMC as LegacyMailbox but I tried the command on a test user account anyway but it didn't make any difference.
This is the best money I have ever spent. I cannot not tell you how many times these folks have saved my bacon. I learn so much from the contributors.
rwheeler23
Shivkumar Sharma

please check the Authentication mechanism for the following Virtual Directories in E2k7 as mentioned below:-

Autodiscover-> Basic+Windows Integrated - SSL was disabled. == Enabled SSL
EWS-> Windows Integrated -- SSL was disabled. == Enabled SSL.
OAB-> Windows Integrated.
stephenbuckton

ASKER
On my CAS server I already have SSL enabled for Autodiscover & EWS, I've also got the authentication configured for each virtual directory as per the attached screenshot.
Authentication-Settings.png
Jamie McKillop

Hello,

If I understand correctly, you have moved a mailbox from your Exchange 2003 server to your Exchange 2007 server and are trying to access the Exchange 2007 mailbox through the Exchange 2003 OWA interface. If I understand your issue correctly, what you are attempting is not possible. You cannot access an Exchange 2007 mailbox through the Exchange 2003 OWA.

In a coexistance scenario, you need to redirect all your client traffic through the Exchange 2007 CAS servers before you start moving mailboxes. The CAS server can proxy requests for both Exchange 2003 and Exchange 2007 mailboxes.

JJ
⚡ FREE TRIAL OFFER
Try out a week of full access for free.
Find out why thousands trust the EE community with their toughest problems.
stephenbuckton

ASKER
Hi, yes that is the situation I am in, do I need to point my external IP to the external name I have assigned to the External URL on my CAS server? Do I need to copy any certificates across to the CAS server from my Exchange 2003 server? I'm just a little worried if I do this and it doesn't work for some reason I'll have blocked OWA for all my Exchnage 2003 users.

Thanks
Stephen.
Jamie McKillop

Do you only have one external IP on your network? If possible, it would be best to NAT out your CAS server as a new IP. Did you purchase a SAN cert for your Exchange 2007 server? If not, you will need to get one. Here are the instructions on how to setup a SAN cert - http://www.msexchange.org/articles_tutorials/exchange-server-2007/mobility-client-access/securing-exchange-2007-client-access-server-3rd-party-san-certificate.html

JJ
stephenbuckton

ASKER
Thanks for the update, before I look at the external side of OWA I'd like to get it working internally, if I browse to the CAS Internal URL and enter the credentials of a 2003 mailbox user I get the following message "The mailbox may be stored on a Microsoft Exchange 2000 or Microsoft Exchange 2003 server, or the Active Directory user account was created recently and has not yet replicated to the Active Directory site where this Client Access server is hosted".

On Exchange 2003 we are using forms based authentification, does this need to be changed to integrated?

Thanks
Stephen.
I started with Experts Exchange in 2004 and it's been a mainstay of my professional computing life since. It helped me launch a career as a programmer / Oracle data analyst
William Peck
Jamie McKillop

When you want to connect to an Exchange 2003 mailbox, you need to use the /exchange virtual difectory and not the /owa virtual directory.

JJ
stephenbuckton

ASKER
Hi, we also logged this call with Microsoft and have only just had a resolution through from them today, if this call can be left open I'll post the fix so that other members can see the resolution process for this issue.

Thanks
Stephen.
ASKER CERTIFIED SOLUTION
stephenbuckton

THIS SOLUTION ONLY AVAILABLE TO MEMBERS.
View this solution by signing up for a free trial.
Members can start a 7-Day free trial and enjoy unlimited access to the platform.
See Pricing Options
Start Free Trial
GET A PERSONALIZED SOLUTION
Ask your own question & get feedback from real experts
Find out why thousands trust the EE community with their toughest problems.