Link to home
Start Free TrialLog in
Avatar of ORBITEC
ORBITECFlag for United States of America

asked on

Linksys DHCP doesn't assign to wireless clients

I have a Linksys Router setup with WPA2 Encryption.  If I plug computers into the ethernet the router assigns IP addresses and the computers can access the network just fine,  However if I connect with wireless the computer just try's over and over to get an IP address.  Whats strange is it doesn't time out and give itself an Automatic Private IP Address. (i.e. 169.254.0.0)  Also if i manually assign an address within the correct network, I do not have internet access, nor can I ping the gateway address.  Any Ideas?
SOLUTION
Avatar of Noam_Kuilboer
Noam_Kuilboer
Flag of United States of America image

Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of ORBITEC

ASKER

Possibly, however I don't want to run the AP without security.  And this happened overnight, nothing changed as far as the security goes.  I've had this issue with other linksys routers in the past.  It seems like they just randomly do this after a certain age?
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
SOLUTION
Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of ORBITEC

ASKER

I have concluded that the problem is hardware related and I'm going to replace the access point.  Thank you all for your help.