We help IT Professionals succeed at work.
Get Started

MSExchangeOMA Event ID 1503

5,364 Views
Last Modified: 2013-11-07
Hi,

I am trying to setup Iphones connecting to exchange without using SSL. I have done this many times on different servers.  I have installed exchange activesync on the server. I am getting a blank page when I am trying to test oma (http://localhost/oma). I tried to get on to it externally as well but I am getting the same result. 2 days ago when I tried to set this up I was getting .NET errors when I was trying to access http://localhost/oma or http://localhost/mobileadmin. Mobile admin is working now I get no error. I resolved .NET error by reregistering .NET 1.1. I only get a blank page at oma and phones are not synching. The difference with this server is that have Sharepoint installed which I think could cause the problem. I have been researching the OMA issue for 2 days now and tried many solutions but none of them worked. Things I tried:

https://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Web_Servers/Microsoft_IIS/Q_22751189.html
http://www.chicagotech.net/troubleshooting/activesync3.htm
https://www.experts-exchange.com/Networking/Email_Groupware/Exchange_Server/Q_21601731.html
http://support.microsoft.com/kb/842119
http://www.petri.co.il/forums/showthread.php?t=7345
http://forums.techarena.in/small-business-server/570415.htm

It is a virtualized (Vmware) SBS 2003 SP2 with sharepoint installed on it.
Exchange version: 6.5 (Build 7638.2: Service Pack2)
    Computer Name: SERVERNAME
    DNS Host Name: ...
    System info : Microsoft Windows Server 2003 (Build 3790)
    Processor : x86 Family 6 Model 23 Stepping 10, GenuineIntel
    List of installed hotfixes :
        KB911564
        KB917734_WMP9
        KB921503
        KB924667-v2
        KB925398_WMP64
        KB925902
        KB926122
        KB927891
        KB929123
        KB930178
        KB931784
        KB931836
        KB932168
        KB933360
        KB933729
        KB933854
        KB935839
        KB935840
        KB935966
        KB936021
        KB936357
        KB936594
        KB936782
        KB937143
        KB937143-IE7
        KB938127
        KB938127-IE7
        KB939653-IE7
        KB941202
        KB941568
        KB941569
        KB941644
        KB941672
        KB941693
        KB942615-IE7
        KB942763
        KB942830
        KB942831
        KB943055
        KB943460
        KB943484
        KB943485
        KB944533-IE7
        KB944653
        KB945553
        KB946026
        KB947864-IE7
        KB948496
        KB948590
        KB948745
        KB948881
        KB949014
        KB950759-IE7
        KB950760
        KB950762
        KB951698
        KB951746
        KB951748
        Q147222

IIS is using .NET version 1.1.4322. and all components as well. Version 2.0 SP1 is installed on the server but is not being used. I tried running CEICW countless time but did not resolve the problem. Once I get oma working in browser it should work then. Form based authentication and ssl disabled in owa(exchange, exchange-oma, exadmin).

Event ID:
Event Type:      Error
Event Source:      MSExchangeOMA
Event Category:      (1000)
Event ID:      1503
Date:            11/03/2010
Time:            10:11:52
User:            N/A
Computer:      SERVERNAME
Description:
An unknown error occurred while processing the current request:
Message: Session state can only be used when enableSessionState is set to true, either in

a configuration file or in the Page directive
Source: System.Web
Stack trace:
   at System.Web.UI.Page.get_Session()
   at Microsoft.Exchange.OMA.UserInterface.UserError.OnLoad(EventArgs e)
   at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
   at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
   at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain()

Message: Exception of type System.Web.HttpUnhandledException was thrown.
Source: System.Web
Stack trace:
 

 at System.Web.UI.Page.HandleError(Exception e)
   at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain()
   at System.Web.UI.Page.ProcessRequest()
   at System.Web.UI.Page.ProcessRequest(HttpContext context)
   at System.Web.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication+IExecutionStep.Execute()
   at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)


For more information, see Help and Support Center at

http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

I would like to resolve this issue as soon as possible. Any advice is appreciated. Please let me know if you need further information about the server.

Thank you in advance
Comment
Watch Question
Commented:
This problem has been solved!
Unlock 1 Answer and 14 Comments.
See Answer
Why Experts Exchange?

Experts Exchange always has the answer, or at the least points me in the correct direction! It is like having another employee that is extremely experienced.

Jim Murphy
Programmer at Smart IT Solutions

When asked, what has been your best career decision?

Deciding to stick with EE.

Mohamed Asif
Technical Department Head

Being involved with EE helped me to grow personally and professionally.

Carl Webster
CTP, Sr Infrastructure Consultant
Ask ANY Question

Connect with Certified Experts to gain insight and support on specific technology challenges including:

  • Troubleshooting
  • Research
  • Professional Opinions
Did You Know?

We've partnered with two important charities to provide clean water and computer science education to those who need it most. READ MORE