[Webinar] Streamline your web hosting managementRegister Today

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 637
  • Last Modified:

Exchange account keeps asking to enter password

Good Day

I have a small network with about 7 users and experience the following problems. SBS 208 as domain controller and exchange server, Outlook anywhere is configured.

One of the users has 2 Notebooks, one with XP home and one with Windows 7 Professional, Both these machines is configured to receive mail on HTTPS / RPC and both of them is configured to creat OST and it works fine.

The problem is that when she logs onto the Windows 7 machine it asks for the password, I will enter the password and it will show connected, then it keeps on asking for the password for about 5 times, it still shows connected,, so I just press Cancel for 5 times and then I can continue. This happens within a time frame of about 5 minutes and are very irretating. The XP machine does not have any problem it asks for the password once and then accepts it straight away. I know it has something to do with Windows 7, but I dont know what the problem is.

I tried to recreate the Oultook Profile but it does the same. I tried to setup a profile which is not cached but it still doesnt work. I tried to change username and password, doesnt work.

I found a fix: http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/fix-for-outlook-2007-constantly-asking-for-password-on-vista/ 
this doesnt work.

Any Help please
0
gwolmarans
Asked:
gwolmarans
  • 3
  • 2
1 Solution
 
endital1097Commented:
the cause for this is most likely an internet explorer setting not allowing pass-thru authentication for the exchange web services
make sure your URL for the EWS is added to the Intranet Zone (https://mail.contoso.com) and that the setting automatic logon with current username and password is selected

you should be able to test this by browsing to https://mail.contoso.com/EWS/Exchange.asmx and not receiving a password prompt
0
 
gwolmaransAuthor Commented:
Seems like we are on the right track.....

make sure your URL for the EWS is added to the Intranet Zone (https://mail.contoso.com) and that the setting automatic logon with current username and password is selected
.....Sorry where do I do this?

you should be able to test this by browsing to https://mail.contoso.com/EWS/Exchange.asmx and not receiving a password prompt
......Keeps on asking for password
0
Free tool for managing users' photos in Office 365

Easily upload multiple users’ photos to Office 365. Manage them with an intuitive GUI and use handy built-in cropping and resizing options. Link photos with users based on Azure AD attributes. Free tool!

 
endital1097Commented:
did you check the internet explorer settings
ie-sec.PNG
0
 
gwolmaransAuthor Commented:
I had a look at the following article and made changes accordingly. I also had  a look at the internet zone settings, will make these changes tomorrow as i am not onsite and need to make changes on clients notebook.

http://www.experts-exchange.com/articles/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Outlook-continually-prompting-for-username-and-password.html

will let you know if it solved problem.
0
 
gwolmaransAuthor Commented:
After I added Exchange SP 2 and changed settings according to http://www.experts-exchange.com/articles/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Outlook-continually-prompting-for-username-and-password.html
it was solved password popup now only come up once.

Didi not change Internet Zone settings, wasnt necassary.

Thank very very much
0

Featured Post

Free Tool: Subnet Calculator

The subnet calculator helps you design networks by taking an IP address and network mask and returning information such as network, broadcast address, and host range.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

  • 3
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now