Exchange 2007 Transport service failed to start

Hi

My scnario, exchange 2007 standard edition running on windows 2003 64 bit edition  hp server. THe same server acting as domain controller and dns.

now the problem is mt exchange transport service is continously failed to start the and there is no mail flow either internally or from internet. The application events showing error events 4999  and error event 1016 -ProcessManager  each time when i attempting to start the service. Please see screen shots of both events.

Kindly advise how i can solve this issue. thank in advance.
1016.JPG
4999.JPG
LVL 1
emtechadminAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

B HCommented:
here's two thoughts:

In regedit, right-click on key "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters" and go to the Security tab. Give NT AUTHORITY\NetworkService permission to Read that key.

or

set the ms exchange transport service to run as local system
start > run > services.msc, double click it, log on as, local system
0
emtechadminAuthor Commented:
thank you very much for your quick response. I tried both the solution, but unfortunately it is not working for me. Transport service still showing same issue and generating same error event ids in  application events
0
shauncroucherCommented:
Can you ensure Exchange is totally up to date with service packs and updates along with OS, and if all are totally up to date, restart server and retry.

Shaun
0
The Ultimate Tool Kit for Technolgy Solution Provi

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy for valuable how-to assets including sample agreements, checklists, flowcharts, and more!

gupnitCommented:
0
emtechadminAuthor Commented:
hi gupnit

I checked the article but in my scenario, this is a fresh 2007 installation, this is not a migrated system from a lagacy version.  so I cant find any duplicate entry of distinguishedName.  
0
emtechadminAuthor Commented:
It was problem with GFI mailessential software and Hub transport service,
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
hallnetCommented:
Hi, what was the exact solution to this? I have the exact same problem, just cant nail what I should change.

thanks.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.