dameware error with new router

I just bought a new, faster router lynksys wireless-N gigabit wrt310n and I can no longer connect to my office. My previous home router was a lynksyswireless-g wrt56g.

the router configurations are almost idenditical though I realize the new router is a slightly different technology. I have a static ip address at home and have tried on both windows xp and windows 7 without success.

Should i have an additional setting for the new router to work? any suggestions to get the new router working?

Shawn
LVL 1
ShawnAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

MaestroDTCommented:
what do you mean you can't connect to your office? are you trying to connect through a vpn?

its probably issues with port forwarding or similar having not been configured on the new router. if you still have the old one, i'd check those pages out!
0
ShawnAuthor Commented:
hi,
>>what do you mean you can't connect to your office? are you trying to connect through a vpn?
dameware is RDP software and there is no VPN created

>>its probably issues with port forwarding or similar having not been configured on the new router. if you still have the old one, i'd check those pages out!
As I mentioned they are very similar and yes I do have access to both routers still. I'll post a couple of screen shots. might help

0
ShawnAuthor Commented:
0
The Ultimate Tool Kit for Technolgy Solution Provi

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy for valuable how-to assets including sample agreements, checklists, flowcharts, and more!

absremoteCommented:
Match you Applications & Gaming tabs from the old router onto the new router.  That should help at least.
0
ShawnAuthor Commented:
on the previous router a had no settings in Applications & Gaming tabs.
I just tried adding a setting but no go yet...might be on the right track though. Have a look at the screenshot and let me know what you think.
Dameware port is 6129
new3.png
0
ShawnAuthor Commented:
it turns out it was my ISP. They were caching the mac address of the old router. Once they emptied the cache it all worked fine.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Remote Access

From novice to tech pro — start learning today.