ActiveSync on Exchange 2010

Have exchange 2010 running and email is working along with owa. active sync gives an error on test as below:
Attempting FolderSync command on ActiveSync session
  FolderSync command test failed
   Tell me more about this issue and how to resolve it
   Additional Details
  Exchange ActiveSync returned an HTTP 500 response.  
 I have looked through the exchange to resolve but no luck.  I do not know if I have a setup issue on my server.  The server has a local name of Exchange-Server the External URL is mail.petrilloarchitecs.com.  Tried with SSL turned on and off no luck. right now when the iphone tries to pull mail it gives no error just goes through and states connecting and the updates with current date and time but no mail.  tried change login server on iphone to mail.petrilloarchitects.com/exchange that gives me a failure error on the phone as well unable to connect to server.I am not sure I am in correct area at times when I am changing settings on the 2010 server as per some of the sugestions and i do not want to impair a working production server as this point.  we have transitioned from a 2003 exchange sp2 server to the 2010 exchange server recently and the activesync worked on that previous.  I have one(1) iphone that needs active sync at this time, others are on blackberry and we are forwarding mail for now to them.  The 2003 exchange server is still up unitl I can do a final cleanup on the server from the move of mailboxes it will be going away soon (this weekend hopefull).  any help?  
 
 
ajc2cAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Alan HardistyCo-OwnerCommented:
Please have a read of my Blog Article which explains what to do to setup your security properly.  This only happens with migrated accounts:
http://alanhardisty.wordpress.com/2010/03/05/activesync-not-working-on-exchange-2010-when-inherit-permissions-not-set/ 
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
ajc2cAuthor Commented:
Great!!! was the quickest fix we had in a while! Looked all over on the web and did not see this articale. step by step a most excellent job! Thanks!!!!!
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.