Citrix plugin can't find the server

I have installed citrix web and xenapp plugins on a number of machines.
For some reason on one of our remote branches the users are having difficulties connecting to our citrix iis servers.

Usually, first thing in the morning when they login to their machines their xenapp plugin kicks in and tries to log to the config.xml site in order to display the apps published to them, soon after this they have the message that the citrix server cannot be contacted, although this server can be pinged, no problem.
The way around it I found is to open a web browser and type http://citrix-iis-servername, once the page opens their xenapp plugin can now contact the server and the apps are all there.
Why is this happening?, why the web plugin is activating the xenapp plugin?
why only to this branch?

any ideas?

(citrix servers are XenApp 5.0, plugins are XenApp v11, servers OS are 2008 x64bit)

Thanks in advance for your help
txarli33Asked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

bigbunk390Commented:
I suggest removing both Citrix clients and reinstalling the Xenapp Plugin (version 11). See if it works better then.
0
txarli33Author Commented:
I have done that.
I have also tried upgrading to xenapp plugin v12, same result.

0
bigbunk390Commented:
Installing only the online plugin right?
0
txarli33Author Commented:
I've found the problem.
it was related to a firewall on the remote site.
this firewall was checking the connection's authentication every hour and so disconnecting it regularly.
that's why when connecting via a browser to the ctx site it would reconnect the pnagent and carry on working.

I wasn't aware of this firewall that's why i didn't mention it.

thanks for your help but i think i found my own solution

thanks again
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Citrix

From novice to tech pro — start learning today.