windows mail error 0x800ccoe

I'm using aindows mail on my laptop which runs on Windows Vista service pack 2. We recently . hinstalled AVG Internet Security 9.0,There already was a problem with Windows mail loading up very slowly but now it refuses to send any emails and only receives a few each day as I keep an eye on my Gmail online and I only receive a fraction of these in my windows mail inbox. I have tried disabling the AVG email scanner and also the AVG Firewall, but to no avail. What can I do now? I've also tried changing the SMTP port to 26 and/or 587...no joy either. The current error is 0x800ccoe......The connection to the server has failed. Account: 'POP.gmail.com', Server: 'POP.gmail.com', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E.........The connection to the server has failed.', Account: 'POPiol.ie', Server: 'mail-relay.3ireland.ie', Protocol: SMTP, Port: 26, Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E
siobhanmontyAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

jcimarronCommented:
siobhanmonty--I think you mean windows mail error 0x800cccoe (3 c's).
And do you mean Windows Mail or Windows Live Mail?  If the former, I suggest you uninstall Windows Mail and install Windows Live Mail.
If that does not solve both problems, uninstall the AVG suite entirely.
Concerning port numbers, see here.
http://forums.techarena.in/windows-vista-mail/901362.htm
If no success, and if you paying for this service, phone the supplier.  
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
NujsCommented:
Question for you:
Was this working well prior to installing AVGIS 9.0?
If it is then you might need to configure AVGIS 9.0.

Try changing the smtp port to 465 as this is the port they have aside from 587.
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=13287

Also, please make sure that your outbox folder is empty.   hope this helps
0
siobhanmontyAuthor Commented:
Changing to Windows Live mail on Vista and changing port to 465 seemed to work along with disabling AVG email scanner...Thanking You!
0
jcimarronCommented:
siobhanmonty--You are welcome!! Glad to hear the good news.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Email Software

From novice to tech pro — start learning today.