We help IT Professionals succeed at work.

configure aironet 1140

odewulf
odewulf asked
on
I just configured a cisco wireless controller 2100 and connected 2 aironet 1140 to it.

I can see the 2 AP on the controller but I don't see any wireless signal.

It shows on the AP box that the radios are turned off. I then tried connecting to the AP via the IP I found on the controller but that doesn't work. I then access it via CLI but I can't enter privilege mode.
I can enter the exec mode but conf t doesn't work.
on the AP it keeps reloading this:
*Jun 11 17:54:10.604: %LWAPP-3-CLIENTERRORLOG: Set Transport Address: no more AP
 manager IP addresses remain
examining image...
Loading file /c1140...

*Jun 11 17:54:10.612: %LWAPP-5-CHANGED: CAPWAP changed state to JOIN
*Jun 11 17:57:20.598: %LWAPP-5-CHANGED: CAPWAP changed state to IMAGE
 transport input ssh
                 ^
% Invalid input detected at '^' marker.

 RSSI IDB null
 RSSI IDB null
%Error opening lwapp:/c1140 (Protocol error)
archive download: takes 6 seconds

*Jun 11 17:57:26.598: %LWAPP-3-CLIENTERRORLOG:  Retransmission count for type (I
MAGE_DATA) exceeded more than max(1)

*Jun 11 17:57:26.598: %LWAPP-5-CHANGED: CAPWAP changed state to DISCOVERY
*Jun 11 17:57:26.598: %CAPWAP-5-CHANGED: CAPWAP changed state to DISCOVERY
*Jun 11 17:57:26.608: %LWAPP-3-CLIENTERRORLOG: not receive read response(3)
*Jun 11 17:57:26.612: lwapp_image_proc: unable to open tar file

I tried resetting the AP by pressing the mode button and power the AP but that doesn't seems to be working either.

I am stuck here and any help will be greatly appreciated
Comment
Watch Question

Commented:
What IOS are these ap's running?

Can you get to the power injector options of the ap's on from the controller?  I have to select power injector check box before I can enable the radios.
Istvan KalmarHead of IT Security Division
Top Expert 2010

Commented:
Hi, it seems the APs not seeing the wlan controller AP manager leg! Please set APs and AP mgmt leg same VLAN
odewulfPresident

Author

Commented:
IOS is 12.3(8)

I set one of the AP on the power injector and the other one on the POE but still same issue.

@Ikalmar I agree with you but they are on the same subnet. they are getting an IP from DHCP but I can't ping them so I am thinking this is the issue. My problem is that I can change any configuration on the AP from the CLI as I can't access the privilege mode :-/
Istvan KalmarHead of IT Security Division
Top Expert 2010

Commented:
Hi did you confugured correctly the dhcp options of wlc?
odewulfPresident

Author

Commented:
I used our dhcp server and I believe it works since the AP gets an IP. I might have missed an option on the WLC but they are communicating with each other because if I changed the AP name then the change will reflect on the controller side
thanks
Istvan KalmarHead of IT Security Division
Top Expert 2010

Commented:
President
Commented:
I just needed to update the firmware on the controller to the latest version 7 that was released about a week ago... before that it had version 4.2 that was released in 2008 but the AP had the latest firmware and so they could not load the configuration from the controller

thanks for your help