Why Experts Exchange?

Experts Exchange always has the answer, or at the least points me in the correct direction! It is like having another employee that is extremely experienced.

Jim Murphy
Programmer at Smart IT Solutions

When asked, what has been your best career decision?

Deciding to stick with EE.

Mohamed Asif
Technical Department Head

Being involved with EE helped me to grow personally and professionally.

Carl Webster
CTP, Sr Infrastructure Consultant
Ask ANY Question

Connect with Certified Experts to gain insight and support on specific technology challenges including:

Troubleshooting
Research
Professional Opinions
Ask a Question
Did You Know?

We've partnered with two important charities to provide clean water and computer science education to those who need it most. READ MORE

troubleshooting Question

firewall ports needed for citrix presentation server

Avatar of klpconsulting
klpconsultingFlag for United States of America asked on
Software FirewallsCitrixVirtualization
8 Comments1 Solution2251 ViewsLast Modified:
i've got a client that has a win 2k3 citrix presentation server that sits behind a firewall. yesterday the firewall went down and one of the users reset the firewall to the defaults loosing the custom port configurations. there wasn't any documentation on the ports used. the remote users access a citrix web interface on an ip with a custom port and then login using ad credentials. i can get the web interface to show the login page and i can login using the appropriate credentials but when i go to run an app i get a "connection in progress" box which times out with an error "cannot connect to the citrix xenapp server. there is no citrix xenapp server configured on the specified address". i've got the following ports open at this time:

tcp 1494 client virtual desktop
tcp 2598 client actual desktop
tcp 27000 citrix licensing
tcp 2512-2513 ima
tcp 9090  custom xml
tcp 8081 custom web interface port

this was a working environment from outside which actually was setup by a citrix engineer and it works internally across their network now. i'm just missing a port somewhere that needs opening to make it work from the web again. i don't have any udp ports open and maybe i need some? can someone identify what i'm missing to make this right?
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of Matt V
Matt VFlag of Canada image

Our community of experts have been thoroughly vetted for their expertise and industry experience.

Commented:
This problem has been solved!
Unlock 1 Answer and 8 Comments.
See Answers