VM ESX

snyderkv
snyderkv used Ask the Experts™
on
I have an ESX Server within my VM Workstation. And I have another VM in workstation running XP.

For some reason, I cannot get the XP machine to ping the ESX Server. They are both on the same network 192.168.0.1 and 192.168.0.2 on a class B

The ESX Server says "disconnected" for VMnet0 because naturally I think ESX ties to your physical adapter. Even if I put the physical adapter with a static IP on the same network, it doesn't connect. The laptop is not connected to the network, it's simply a lab.

I'm sure this is a simple issue. Just getting XP to ping ESX within VM Workstation. I can easily do this with two XP VMs.

Thanks
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Could you confirm that the network adaptor is configured as bridged and also the option "replicate physical network connection" is checked to be able to talk to the workstation.

Processors : The execution mode should be selected as Execution Mode is set to “Intel VT-x or AMD-V.

FYI: You can install ESX Server or ESXi inside Workstation however you cannot install VMware Server 1.x or 2.x inside Workstation.

Author

Commented:
Damn, got it to work. I can't believe I forgot to check the box on ESX that says "Connected" in network adapters. I found that out as you mentioned to check the replicate physical network so I owe it to you.

Spent an hour on that until it came to me.

Thanks

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial