Why Experts Exchange?

Experts Exchange always has the answer, or at the least points me in the correct direction! It is like having another employee that is extremely experienced.

Jim Murphy
Programmer at Smart IT Solutions

When asked, what has been your best career decision?

Deciding to stick with EE.

Mohamed Asif
Technical Department Head

Being involved with EE helped me to grow personally and professionally.

Carl Webster
CTP, Sr Infrastructure Consultant
Ask ANY Question

Connect with Certified Experts to gain insight and support on specific technology challenges including:

Troubleshooting
Research
Professional Opinions
Ask a Question
Did You Know?

We've partnered with two important charities to provide clean water and computer science education to those who need it most. READ MORE

troubleshooting Question

Remote Desktop stopped working

Avatar of zpitzy
zpitzyFlag for United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland asked on
Microsoft Server OS
5 Comments1 Solution626 ViewsLast Modified:
Hi

Yesterday remote desktop was working but to day it has stopped, we ahd a power failure thsi morning and both servers shut down unexpectedly.

 The RDP problem was discovered as I could nto RDP from home throguh the router.
To elimante router problems I tried to rdp internally within the office.

I have a Windows 2003R2 server with SP1.  
I alos have a second windows 2003 R2 server with excahnge 2007 on and now i cant remote desktop to either typing their IP addresses yet I can ping them.  Email/excahnge is working and webmail is still working (port 80 and 443 redirects by the router) domain name office.domain.com so the external domain is OK.

I  have been searching the internet but cannot find any thing relevant or toher than the basic steps check Ip address etc.

I think it may be a red herring as the problem existed before but I also get a WMi error .. needed to close on the main server, but this has been here before.

There does not appear to be anythign in the evnet log that is relevant.

The terminal server service is running.

Any extra pointers or a solutionw oudl help.

Thanks

Kevin