?
Solved

sbs 2003 migration to sbs 2008 exchange database mounting fails

Posted on 2010-08-14
13
Medium Priority
?
587 Views
Last Modified: 2012-05-10
hi
i am trying to migrate sbs 2003 to sbs 2008 using http://www.sbsmigration.com i am getting frustrated when i try to mount the database on temporary server it says inconsistent database i have tried it dozen times its still doing the samething please advise
0
Comment
Question by:mattibutt
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 7
  • 4
  • 2
13 Comments
 
LVL 4

Accepted Solution

by:
Valutus earned 1000 total points
ID: 33435707
you need to run an offline defrag to set the database to consistent before it will mount:  have a look at this article.  http://support.microsoft.com/kb/328804

0
 
LVL 11

Author Comment

by:mattibutt
ID: 33435736
do i need to run exchange services during defrag process
0
 
LVL 4

Expert Comment

by:Valutus
ID: 33435738
No, the Exchange Information Store must be shutdown to run an offline defrag
0
VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

 
LVL 11

Author Comment

by:mattibutt
ID: 33435741
but other exchange services can run or also stop?
0
 
LVL 4

Expert Comment

by:Valutus
ID: 33435743
You can leave them running, the only one you need shutdown is the Exchange Information Store service.
0
 
LVL 11

Author Comment

by:mattibutt
ID: 33435745
ok thanks buddy let me try i get back to you if i encounter more issues with this process
0
 
LVL 11

Author Comment

by:mattibutt
ID: 33435888
hi
i am able to mount the public folder but private folder is not mounting i have tried so many time i suspect the file is not copied i have tried to copy files atleast 15 times since last night not sure what is causing this problem
0
 
LVL 6

Assisted Solution

by:Vikas Shah
Vikas Shah earned 1000 total points
ID: 33435895
Please Check the Event viewer and let me know the error event with regards to the same
 
Regards,
 
Vikas
 
0
 
LVL 11

Author Comment

by:mattibutt
ID: 33435990
hi
i have attached events log errors as well command linei
C:\Program Files\Exchsrvr\bin>eseutil /d "c:\Program Files\Exchsrvr\MDBDATA\priv
1.edb"

Microsoft(R) Exchange Server Database Utilities
Version 6.5
Copyright (C) Microsoft Corporation. All Rights Reserved.

Initiating DEFRAGMENTATION mode...
            Database: c:\Program Files\Exchsrvr\MDBDATA\priv1.edb
      Streaming File: c:\Program Files\Exchsrvr\MDBDATA\priv1.STM
      Temp. Database: TEMPDFRG2100.EDB
Temp. Streaming File: TEMPDFRG2100.STM




Operation terminated with error -1019 (JET_errPageNotInitialized, Blank database
 page) after 4.6 seconds.


eseutil (3884) Database c:\Program Files\Exchsrvr\MDBDATA\priv1.edb is partially attached. Attachment stage: 4. Error: -1019. 

eseutil (3884) The database page read from the file "c:\Program Files\Exchsrvr\MDBDATA\priv1.edb" at offset 5719990272 (0x0000000154f02000) (database page 1396481 (0x154F01)) for 4096 (0x00001000) bytes failed verification because it contains no page data.  The read operation will fail with error -1019 (0xfffffc05).  If this condition persists then please restore the database from a previous backup. This problem is likely due to faulty hardware. Please contact your hardware vendor for further assistance diagnosing the problem.

Open in new window

0
 
LVL 4

Expert Comment

by:Valutus
ID: 33436159
Stop the Exchange Information Store service and re-run the eseutil
0
 
LVL 6

Expert Comment

by:Vikas Shah
ID: 33436263
What is the event id you have got it in the event viewer
 
Regards,
Vikas
0
 
LVL 11

Author Comment

by:mattibutt
ID: 33436583
hi
i have rerun and rerun nothing changes once i am able to finish fregmentation i can not do anything after that exchange catches internal errors
0
 
LVL 11

Author Closing Comment

by:mattibutt
ID: 33440341
thanks guys it turned out to be Virtual pc isssue as it can not handle files biggers then 2.5 Gig
0

Featured Post

Are your AD admin tools letting you down?

Managing Active Directory can get complicated.  Often, the native tools for managing AD are just not up to the task.  The largest Active Directory installations in the world have relied on one tool to manage their day-to-day administration tasks: Hyena. Start your trial today.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This article will help to fix the below error for MS Exchange server 2010 I. Out Of office not working II. Certificate error "name on the security certificate is invalid or does not match the name of the site" III. Make Internal URLs and External…
A couple of months ago we ran into an issue that necessitated re-creating our Edge Subscriptions. However, when we attempted to execute the command: New-EdgeSubscription -filename C:\NewEdgeSub_01.xml we received an error indicating that the LDAP se…
In this video we show how to create a Resource Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: Navigate to the Recipients >> Resources tab.: "Recipients" is our default selection …
Exchange organizations may use the Journaling Agent of the Transport Service to archive messages going through Exchange. However, if the Transport Service is integrated with some email content management application (such as an antispam), the admini…
Suggested Courses
Course of the Month8 days, 12 hours left to enroll

764 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question