[Last Call] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 1827
  • Last Modified:

After BlackBerry Server Express Install, Web Desktop and OWA not accessible

Hello Everyone!

I just got through installing Blackberry Server Express onto a Windoes 08 R2 running Exchange 2010. The installation went through great, no errors, but, When I try to open either the Blackberry Administration Service Address @ https://server.domain.com:3443/webconsole/login or the Blackberry Web Desktop Manager Address @ https://server.domain.com:3443/webdesktop/login internet explorer cannot open it. I it got me thinking that maybe something with IIS was messed up, so to check, I tried to go to our Outlook Web Access, which also won't load now. I'm a beginner with both of these and I am not quite sure if IIS is even related to this issue. But this is a big need to have all working again, so if someone could help me out checking settings or making corrections to have it work again would be great!!
0
id4382
Asked:
id4382
  • 6
  • 5
2 Solutions
 
id4382Author Commented:
Here is what is displayed when I go to my OWA account:

Outlook Web App didn't initialize. If the problem continues, please contact your helpdesk.
Active Directory server is not available. Error message: The LDAP server returned an unknown error.


Request
Url: https://mail.inlandtarp.com:443/owa/auth/error.aspx?replaceCurrent=1&url=https%3a%2f%2fmail.inlandtarp.com%2fowa%2f
User host address: 192.168.0.64
OWA version: 14.0.639.21

Exception
Exception type: Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaInvalidConfigurationException
Exception message: Active Directory server is not available. Error message: The LDAP server returned an unknown error.

Call stack
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.CreateAndLoadConfigurationManager()
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Globals.InitializeApplication()
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Global.ExecuteApplicationStart(Object sender, EventArgs e)

Inner Exception
Exception type: Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADTransientException
Exception message: Active Directory server is not available. Error message: The LDAP server returned an unknown error.

Call stack
Microsoft.Exchange.Data.Directory.PooledLdapConnection.BindWithRetry(Int32 maxRetries)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.LdapConnectionPool.CreateOneTimeConnection(NetworkCredential networkCredential, ADServerInfo serverInfo)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.TopologyProvider.PopulateDomainNamingContexts()
Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADSession.GetRootDomainNamingContext()
Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADObject.ValidateSingleADObjectLinkValue(ADPropertyDefinition propertyDefinition, ADObjectId value, List`1 errors)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADObject.ValidateRead(List`1 errors)
Microsoft.Exchange.Data.ConfigurableObject.ValidateRead()
Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADSession.ObjectsFromEntries(SearchResultEntryCollection entries, String originatingServerName, IEnumerable`1 properties, ADRawEntry dummyInstance, CreateObjectDelegate objectCtor, CreateObjectsDelegate arrayCtor)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADSession.Find(ADObjectId rootId, String optionalBaseDN, ADObjectId readId, QueryScope scope, QueryFilter filter, SortBy sortBy, Int32 maxResults, IEnumerable`1 properties, CreateObjectDelegate objectCreator, CreateObjectsDelegate arrayCreator, Boolean includeDeletedObjects)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADSession.Find(ADObjectId rootId, QueryScope scope, QueryFilter filter, SortBy sortBy, Int32 maxResults, IEnumerable`1 properties, CreateObjectDelegate objectCtor, CreateObjectsDelegate arrayCtor)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADSession.Find[TResult](ADObjectId rootId, QueryScope scope, QueryFilter filter, SortBy sortBy, Int32 maxResults, IEnumerable`1 properties)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.SystemConfiguration.ADSystemConfigurationSession.GetRootOrgContainerId(String fqdn, NetworkCredential credential)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Utilities.CreateADSystemConfigurationSessionScopedToFirstOrg(Boolean readOnly, ConsistencyMode consistencyMode)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.InitializeConfigurationManager()
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.CreateAndLoadConfigurationManager()

Inner Exception
Exception type: System.DirectoryServices.Protocols.LdapException
Exception message: The LDAP server returned an unknown error.

Call stack
System.DirectoryServices.Protocols.LdapConnection.Connect()
System.DirectoryServices.Protocols.LdapConnection.BindHelper(NetworkCredential newCredential, Boolean needSetCredential)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.PooledLdapConnection.BindWithRetry(Int32 maxRetries)
0
 
SysExpertCommented:
You need to change the port of the BES server to not interfere with your OWA etc.

I hope this helps !
0
 
SysExpertCommented:
This is in the advanced database options -  Port configuration - Static port
also in Administration settings - HTTP and HTTPS ports
0
Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
Rebel_ScumCommented:
Is this a new install or migration from 2003/2007

What version of BES are you running? I assume 5

Make sure all of your preq permissions were set without Error.

I would install BES service pack 2 if you haven't already. (reboot when complete)

I know you have installed already, but this helped me:

http://www.formortals.com/blackberry-enterprise-server-5-installation-nightmares/








0
 
id4382Author Commented:
Halfway there, I changed the port from 3443 to 4443, OWA now works, but I still can not get BES to load in IE for admin. Is there a general port that most people use for this that isn't already in use?
0
 
id4382Author Commented:
Exchange 2010 was already installed, this is a new install of the BES 5.0.2.4 (I think) onto my system, no migration. All my prerequisites passed and all the services started up fine.
0
 
SysExpertCommented:
Check the BE logs, you may need to fix the port for admin access in more than one location or registry.

Also there is a technote on changing the admin port on the BES site, I think.

0
 
id4382Author Commented:
I wasn't able to find where to change it. I am running the 5.0.2 BES.
0
 
id4382Author Commented:
Tried both. Still not working. I noticed that the service keeps stopping. I'm gonna uninstall and see if i can install Service Pack2 as Rebel Scum suggested. I'll update once this is finished.
0
 
SysExpertCommented:
If you have any support options, I would call BES support if all else fails.

0

Featured Post

Visualize your virtual and backup environments

Create well-organized and polished visualizations of your virtual and backup environments when planning VMware vSphere, Microsoft Hyper-V or Veeam deployments. It helps you to gain better visibility and valuable business insights.

  • 6
  • 5
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now