Net Use giving System error 58

deming
deming used Ask the Experts™
on
My Virtual Machine is running XP Professional SP3 32-bit. I have had it using the following batch command for over a year with no problem. However, it is now giving me "System error 58 has occurred. The specified server cannot perform the requested operation."  

It is trying to connect to my Windows 7 Professional 64-bit machine.  Here is my batch:

net use Z: /Delete
net use Z: "\\win7_64\Backups" "mypass" /USER:"\myusername"

This has worked for a long time and has stopped working a few months ago.
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
try this.

Set the following registry key to ‘1':

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\LargeSystemCache

and set the following registry key to ‘3':

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters\Size

restart the server service on the win7 box
Gunwant SainiConsultant

Commented:
Hello Friend
Kindly please check out this link.

For System Error 58

Hope it helps you out.

Thanks
you arent running AVG anti virus by any chance are you?

Author

Commented:
Thank you!  I made your changes to the Win7 plus I uninstalled an expired version of ESET antivirus and replaced it with Avast AV free version.

Now it is working again!
You are vwry welcome

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial