SharePoint Email Enabled Docuemnt Library and Global Adddress List Problem

Dear Experts,
I have email enabled document libraries in Moss2007 that work fine when clients manually type in the email adddress in Outlook or if they create a contact in Outlook.

The contact/address that gets created in the Global Address List will not work though.  It will pull up when addreessing but the message bounces back with an "Email address not found".  If you double click on the contact in the address bar there is no email address which would explain the bounce.  In the Exchange Contact properties there is an "External Email Address" entry with the correct document library email address.  After manaully creating an SMTP email address with the same email address, the contact that pulls up when addressing a new message now has an SMTP address and no bounch occurs but the message is not arriving in the document library.

To recap, when manualy entering the email address of the document libary in Outlook, or by entering the document library as an outlook contact, messages are deliverd to the document libary just fine.  Only the contact/exchange  contact that gets created by the document library doesn't work.  

Thanks,

Jeff
camusa2Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

ardukCommented:
are you using exchange 2007?

we recently upgraded to exchange 2007, and ran into a similar sounding problem - the contact was created, but the email policy was not automatically applied

see http://lambertqin.spaces.live.com/blog/cns!E93C48B467E6B3E1!1375.entry for more info.

To work around this, we now run a powershell script each night which applies email policy to all contacts created by sharepoint.

hope this helps
0
camusa2Author Commented:
Update:  

The message envelope arrives in the docuemnt library but the attachments are lost.  This is only for email addressed using the GAL.  If I use an Outlook Contact, the attachment gets deliver properly.  Any help is greatly appreciated.

Thanks,

Jeff
0
camusa2Author Commented:
Problem solved ????

Experts, I stumbled upon the following article "http://www.yana.be/Lists/Posts/Post.aspx?ID=7" that fixes my problem but would now like to know why it's happening so I can avoid a lot of manual labor.  The problem is that a couple properties are not being set on the contact in AD/Exchange.  The "Internet Encoding" and "MAPIRecipient" property were not set on the contact and had to be manualy edited using ADSI editor which immediatley fixed the problem.

What needs to be done so these 2 properties get set properly when creating contacts using SP?

Thanks,

Jeff
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Glen KnightCommented:
This question has been classified as abandoned and is being closed as part of the Cleanup Program. See my comment at the end of the question for more details.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Microsoft SharePoint

From novice to tech pro — start learning today.