exchange 2010 not recieveing mail, TMG 2010 - Exchange edge trans - internal exchange server

Hi all,


having problems recieveing external emails, i can send fine btu not recieve

i just changed the external address of my firewall thats all ive done
i have been on canyouseeme.org port 25 - success

we have tmg2010 and exchange edge transport installed on the same box and then thats relayed to our internal exchange server

ive been looking around everywhere as to why i wouldnt be able to recieve cant see nothing

i can verify the port is fowarded correctly and our mx record is pointing to the right place

can anyone help me out on where to start looking?

Thanks
LVL 1
awilderbeastAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
Big_SteefConnect With a Mentor Commented:
ok..

i have done another test and you are getting the following:
#5.0.0 smtp; 5.1.0 - Unknown address error 550-'5.7.1 External client with IP address xxx.xxx.xxx.xxx does not have permissions to submit to this server. Visit http://support.microsoft.com/kb/928123 for more information.' (delivery attempts: 0)> #SMTP#


This issue occurs if the IP Block list is enabled on the Edge server in the receiving Exchange 2007 organization.

can you check the ip block lists (anti spam) in the hub server and edge server
0
 
Big_SteefCommented:
start by connecting via telnet from outside your netork on port 25:

telnet 82.x.x.x 25

and see if it replies. It may be that you need to put in a recieve connectory.

if you get connection, type the following:

helo me <enter>
mail from:email@domain.com <enter>
rcpt to:youremail@yourdomain.com <enter>
data <enter>
Subject:This is a test <enter>
Testing <enter>
. <enter>

and see what errors you get...

0
 
awilderbeastAuthor Commented:
ok i used my phone to get on externally, the crappy app didnt work though

it did manage to connect though and it said the service was ready

i did however get this reply testign from hotmail

The following message to <alex@domain.org> was undeliverable.
The reason for the problem:
5.1.0 - Unknown address error 550-'5.7.1 External client with IP address 212.50.160.34 does not have permissions to submit to this server. Visit http://support.microsoft.com/kb/928123 for more information.'

thats not my ip address in there, i think its one of my isps
0
Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

 
Big_SteefCommented:
You need to set up a new receive connector.

I have stepped out for 10 minutes, I will give you a powershell script as soon as I get to my desk.
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
ive used mxtoolbox.com

i have created a new recive connector on the edge trasnport/firewall server still failing


220 mail.domain.org Microsoft ESMTP MAIL Service ready at Thu, 26 Aug 2010 13:36:58 +0100


 Not an open relay.
 0 seconds - Good on Connection time
 5.912 seconds - Warning on Transaction time
 OK - 7xx.xxx.xxx.xx3 resolves to static-7xx-xxx-xxx-xx3.karoo.kcom.com
 Warning - Reverse DNS does not match SMTP Banner

Session Transcript:
HELO please-read-policy.mxtoolbox.com
250 mail.constructionworks.org Hello [64.20.227.133] [140 ms]
MAIL FROM: <supertool@mxtoolbox.com>
250 2.1.0 Sender OK [156 ms]
RCPT TO: <test@example.com>
550 5.7.1 Unable to relay [5195 ms]
QUIT
221 2.0.0 Service closing transmission channel [140 ms]

Open in new window

0
 
awilderbeastAuthor Commented:
i just ran your test code above internally

sent it from me > to me

filled it all in then got access denied at the end
does that help?
0
 
Big_SteefCommented:
from the outside, it appears to be taking the mail.

250 2.6.0 <181ce4f8-701f-48f6-b730-3e053337e159@CH-FW.works.local> [InternalId=1
50] Queued mail for delivery

can you tell me if you got that mail?
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
all i have done is changed the external ip address of TMG from 192.168.200.1 to 192.168.201.1 ive changed my routers port foward the firewalls NIC and thats it, ive searched though my firewall rules and none of them reference 192.168.200.1 at all
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
i havent got any :S

i checked my firewall logging, it is allowing it thought but isnt going anywhere

how can i check where there getting stuck/rejected?
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
.6.0 <181ce4f8-701f-48f6-b730-3e053337e159@CH-FW.works.local> [InternalId=1

i noticed its responded with our internal namespace, should it be doing that?

shouldnt it be responding with external name space? mail.constructionworks.org?
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
ok ive took screens of both my external recieve connectors

the first one is from the firewall (edge transport server)

the second is from the internal exchange server
Firewall-recieve-connector.jpg
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
Exchange receive connector
exchange-rec-connector.jpg
0
 
Big_SteefCommented:
can you show a get-queues on the edge server and see if they are still sitting in the queue on that box? there are mails somewhere and i fifnt get a bounce...

i would suggest that your recieve connector on your edge box is correct but the send connector on the edge box isnt working.

are they on the same network and is there a cisco anywhere inbetween?
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
get-queues fails?

i get a bounce back from hotmail everytime

the exchange server is on  192.168.101.2 and the edge/firewall 192.168.101.10 (internal) 192.168.201.1 (external)

then external 192.168.201.1 goes to a cisco 877 192.168.201.254 and i have a nat rule that forwards port 25 and 443 to 192.168.201.1 on that

[PS] C:\Windows\system32>get-queues
The term 'get-queues' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the
spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:11
+ get-queues <<<<
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (get-queues:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

[PS] C:\Windows\system32>

Open in new window

0
 
awilderbeastAuthor Commented:
my bad didnt need an s

no emails here :S
[PS] C:\Windows\system32>get-queue

Identity                                    DeliveryType Status MessageCount NextHopDomain
--------                                    ------------ ------ ------------ -------------
CH-FW\6                                     SmartHost... Ready  0            smtp.karoo.co.uk
CH-FW\Submission                            Undefined    Ready  0            Submission

Open in new window

0
 
Big_SteefCommented:
sorry, its get-queue

should return somehting like this:

[PS] C:\Windows\system32>Get-Queue

Identity                                    DeliveryType Status MessageCount NextHopDomain
--------                                    ------------ ------ ------------ -------------
server\Submission                              Undefined    Ready  0            Submission
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
yeah see above ^^
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
bah why would exchange block my isps smtp server (thats where we get all our mail from) ive added to allow list and removed it from block


[PS] C:\Windows\system32>get-queue

Identity                                    DeliveryType Status MessageCount NextHopDomain
--------                                    ------------ ------ ------------ -------------
CH-FW\6                                     SmartHost... Ready  0            smtp.karoo.co.uk
CH-FW\Submission                            Undefined    Ready  3            Submission

but the mail still isnt in my inbox yet
how can i move it on now?
ive probably broke something along the way knowng my luck!
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
infact heres a list of blocked ips that i havent done myself at anypoint

do you know who any of the below belong to, so i can add them to my sages

are the 65. ones Microsoft's?
blocked.PNG
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
i queried them and they are MS ones mostly ive added them to safes now

so i have 13 emails in my queue now and dont know how to get them moved on

can you help?
0
 
awilderbeastAuthor Commented:
it says the emails are stuck in a local loop


Identity: CH-FW\Submission\573
Status: Retry
Size (KB): 4
Message Source Name: SMTP:External
Source IP: 212.50.160.34
SCL: 0
Date Received: 26/08/2010 16:46:50
Expiration Time: 28/08/2010 16:46:50
Last Error: A local loop was detected.
Queue ID: CH-FW\Submission

Open in new window

0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.