Solved

Exchange 2007 Anti-Spam not working after RecoverServer Install

Posted on 2010-08-29
6
492 Views
Last Modified: 2012-05-10
I performed an Exchange 2007 RecoverServer Install after losing our server.  The install carried over the Anti-Spam agent settings from the old server.  I tried disabling and re-enabling everything.  I set up the server to receive the anti-spam updates and have restarted the transport service. I checked the event log and confirmed that the updates were downloaded and installed.   I also checked off "Block messages sent to recipients not in the Global Address List" on the Blocked Recipients tab of the Recipient Filtering Properties.  I have content filtering set up to delete messages with an SCL higher than 7.  

Yet I am still getting many spam emails and some of them from my own email address.  Can somebody please tell me what I am missing?
0
Comment
Question by:carilou
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 4
  • 2
6 Comments
 
LVL 34

Expert Comment

by:Shreedhar Ette
ID: 33555524
Hi,

- Change the SCL Higher to 8.
- Restart the MSExchange Transport service.

After above changes,if it is working. Then revert the changes and check again.

Hope this helps,
Shree
0
 

Author Comment

by:carilou
ID: 33558738
I think you mean to reduce the SCL level, correct? Anyway I tried it and it did not work.  I then tried raising it, dropping it again, applying, disabling then re-enabling content filtering, and then again restarting the transport service. No luck.
0
 

Author Comment

by:carilou
ID: 33568040
I changed the content filter settings yesterday and I set it to:
Delete messages that have a SCL rating greater than or equal to 9
Reject messages that have a SCL rating greater than or equal to 7
Quarantine messages that have a SCL rating greater than or equal to 5 (I set up a mailbox specifically to receive the quarantined messages)

I am still getting a huge number of spam emails.
I have yet to receive a single email in the mailbox set up to receive quarantined messages.  

These are the content filter configuration details that I get when I do a get-contentfilterconfig from the shell:

Name                                           : ContentFilterConfig
RejectionResponse                     : Your message was rejected due to content it contained
OutlookEmailPostmarkValidationEnabled : True
BypassedRecipients                    : {}
QuarantineMailbox                     : spamadmin@domain.com
SCLRejectThreshold                    : 7
SCLRejectEnabled                      : True
SCLDeleteThreshold                    : 9
SCLDeleteEnabled                      : True
SCLQuarantineThreshold                : 5
SCLQuarantineEnabled                  : True
BypassedSenders                       : {}
BypassedSenderDomains                 : {}
Enabled                               : True
ExternalMailEnabled                   : True
InternalMailEnabled                   : False
AdminDisplayName                      :
ExchangeVersion                       : 0.1 (8.0.535.0)
DistinguishedName                     : CN=ContentFilterConfig,CN=Message Hygie
                                        ne,CN=Transport Settings,CN=First Organ
                                        ization,CN=Microsoft Exchange,CN=Servic
                                        es,CN=Configuration,DC=domain,DC=co
                                        m
Identity                              : ContentFilterConfig
Guid                                  : 105e63f9-b743-4af4-bb82-90fa3ab11326
ObjectCategory                        : domain.com/Configuration/Schema/ms-
                                        Exch-Message-Hygiene-Content-Filter-Con
                                        fig
ObjectClass                           : {top, msExchAgent, msExchMessageHygiene
                                        ContentFilterConfig}
WhenChanged                           : 8/30/2010 10:26:59 AM
WhenCreated                           : 2/29/2008 7:11:12 PM
OriginatingServer                     : domaincontroller.domain.com
IsValid                               : True

Can somebody please tell me if I'm missing something???
0
Backup Solution for AWS

Read about how CloudBerry Backup fully integrates your backups with Amazon S3 and Amazon Glacier to provide military-grade encryption and dramatically cut storage costs on any platform.

 
LVL 34

Accepted Solution

by:
Shreedhar Ette earned 500 total points
ID: 33573828
Uninstall and reintall the Anti-Spam

http://www.petri.co.il/install-anti-spam-exchange-2007.htm
0
 

Author Comment

by:carilou
ID: 33586644
Thank you very much shreedhar! I don't know why it wasn't working before since everything looks exactly the same after the uninstall/reinstall as it did before.  But after I did the reinstall it starting working right away!
0
 

Author Closing Comment

by:carilou
ID: 33586647
Thanks!
0

Featured Post

Best Practices: Disaster Recovery Testing

Besides backup, any IT division should have a disaster recovery plan. You will find a few tips below relating to the development of such a plan and to what issues one should pay special attention in the course of backup planning.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Lotus Notes – formerly IBM Notes – is an email client application, while IBM Domino (earlier Lotus Domino) is an email server. The client possesses a set of features that are even more advanced as compared to that of Outlook. Likewise, IBM Domino is…
Find out what you should include to make the best professional email signature for your organization.
In this video we show how to create an Address List in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Organization >> Ad…
In this video we show how to create an Accepted Domain in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Ac…

756 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question