Solved

Workflow in Sharepoint 2010

Posted on 2010-08-31
4
573 Views
Last Modified: 2012-06-27
I'm trying to add a workflow to a list in sharepoint 2010.  I'd like to have an email sent every time a new item is created.  So in sharepoint 2010 designer, I go to the list and add a workflow.  But when I add a new item in the list, the email does not get sent.  Any thoughts?
0
Comment
Question by:JLEmlet
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
4 Comments
 
LVL 15

Expert Comment

by:dp_expert
ID: 33575414
DId you configure the activity properly? Is your sharepoint configured to send e-mails? Do your alerts work? First check if SharePoint is able to send e-mails by creating an alert on the list. If this works check the configuration of the send e-mail activity and check workflow history and logs for errors.
Also - if you just want to get e-mail when new item is created better use alerts - much lighter and easier to configure.
0
 

Author Comment

by:JLEmlet
ID: 33575971
The emails work fine.  In fact, I can get the workflow to send the email if I run it manually through the web interace.  It's when I create an item that it doesn't run even though the settings are to automatically run when an item is created or changed.
0
 
LVL 15

Accepted Solution

by:
dp_expert earned 500 total points
ID: 33576705
But does the workflow start or not? If not then the problem is not with e-mail but with workflow start. What account are you using to create the item? Do you have any errors in SharePoint logs?
0
 

Author Closing Comment

by:JLEmlet
ID: 33577436
THanks for your help.  I found in the logs that the system account cannot trigger automated workflows.  That was the issue!
0

Featured Post

Revamp Your Training Process

Drastically shorten your training time with WalkMe's advanced online training solution that Guides your trainees to action.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

I recently came across an issue with a MOSS 2007 deployment where access into some sub-sites were denied, even for the MOSS farm administrators. A bit of background to the setup of this MOSS farm; this was a three server setup, consisting of a fr…
For SharePoint sites, particularly public-facing ones, there are times when adding JavaScript, Meta Tags, CSS Styles or other content to the page <head> section is more practical than modifying master pages.  For instance, you could add the jQuery l…
How to Install VMware Tools in Red Hat Enterprise Linux 6.4 (RHEL 6.4) Step-by-Step Tutorial

738 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question