Solved

Secure Gateway not working as a VMware Guest.

Posted on 2010-09-02
4
557 Views
Last Modified: 2012-05-10
I imported a physical citrix 4.5 secure gateway server to a VM. When I removed the data cable from the physical server and put the imported VM on the network using all the same IP info the secure gateway doesn’t work. As a matter of fact our webpage goes down and the WI isn’t even on that server. What am I missing? Dose a citrix secure gateway not work in Vmware?
0
Comment
Question by:tfsaccount
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
4 Comments
 
LVL 18

Accepted Solution

by:
chuckyh earned 500 total points
ID: 33590568
I did a P2V on a CSG 4.5 box less than a month ago, no problems what so ever. After conversion, shut down the physical server. Powered on the virtual one and everything worked. Are you able to ping the new virtual server? Can you get to the web interface from the virtual server itself?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:tfsaccount
ID: 33590805
Yeah, i was able to ping the virtual box. i didn't shut down the the physical box i just unplugged the data cable. do you have a dmz port on you host? does it have anything to do w/ that?
0
 
LVL 2

Expert Comment

by:atigris
ID: 33676367
We have successfully implemented CSG for may clients as VM guest. Make sure that you have external IP Address point to your new box as CSG VM box unless you are using the same IP Address as the previous machine.    

you said " As a matter of fact our webpage goes down and the WI isn’t even on that server."

what that suppose to mean? the CSG and WI normally gets installed on the the same VM server in a DMZ.

you should still able to get to WI internally and externally even if CSG dose not work. I guess this is the first issue you shroud be working on. getting WI to work normally.

Then we can work on your CSG issue.

 
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:tfsaccount
ID: 33681540
worked the second time i imported it. not the first time. not sure why i did not change any settings during the import.
thanks.
0

Featured Post

Schedule a Tour of the ATEN booth at InfoComm 2017

Tour the ATEN booth to see the the Latest Addition to the Modular Matrix Switch Series, New 4K HDMI Over IP Extender and more! Enter ATEN's Ultimate Giveaway Sweepstakes for a chance to win one of several great prizes, including an ATEN US7220 2-Port Thunderbolt 2 Sharing Switch!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Citrix policies are the most efficient method to configure and tune XenDesktop environments, allowing organizations to control connection, security and bandwidth settings based on various combinations of users, devices or connection types.  Citrix …
HOW TO: Connect to the VMware vSphere Hypervisor 6.5 (ESXi 6.5) using the vSphere (HTML5 Web) Host Client 6.5, and perform a simple configuration task of adding a new VMFS 6 datastore.
This Micro Tutorial walks you through using a remote console to access a server and install ESXi 5.1. This example is showing remote access and installation using a Dell server. The hypervisor is the very first component of your virtual infrastructu…
This video shows you how to use a vSphere client to connect to your ESX host as the root user. Demonstrates the basic connection of bypassing certification set up. Demonstrates how to access the traditional view to begin managing your virtual mac…

734 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question