Solved

New Router trouble accessing Google links

Posted on 2010-09-09
3
1,831 Views
Last Modified: 2012-05-10
I'm putting a new router into place and connectivity is established with the Internet.  I have applied the Cisco Lockdown Step and the Advanced Firewall with a Medium setting is in place.  Speed is fine, and most sites are fine, however after doing a Google search, the links that are provided to me do nothing and I get an error like below.

I wonder what is going on that Google is, or how they are doing it that is prompting this message.  Other Bing and Yahoo searches seem to work fine.  Can I, should I do away with it?

000938: Sep  2 15:41:37.586 PCTime: %APPFW-4-HTTP_DEOBFUSCATION: Deobfuscation signature (15) detected - resetting session 209.183.x.x:2012 72.x.x.99:80 on zone-pair ccp-zp-in-out class ccp-protocol-http appl-class ccp-http-blockparam
0
Comment
Question by:Lenard56
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
3 Comments
 
LVL 28

Accepted Solution

by:
bgoering earned 250 total points
ID: 33643522
Google does obfuscate the links so when you click on one it looks something like:

http://www.google.com/sa=t&source=web&cd=6&ved=0CCUQFjAF&url=http%3A%2F%2Fcisco.biz%2Fen%2FUS%2Fdocs%2Fios%2F15_0%2Fsystem%2Fmessages%2Fsm_ht01.pdf&ei=26eJTLPRNo3A8wSH4LWfBg&usg=AFQjCNFxqWXjRblV31bUr-KdnD9gGBiqYA

Now when clicking on a google link it takes you back to google that then redirects you to where you want to go. Not sure when they started doing that - a month or two ago. Guess they wanted to track who is clicking on their links and where they are going.

Anyway - your Router isn't liking that. You inidcated this was a new router, once you update all of your signatures on the router I expect it will like it a bit better and Google will work once again.

Good Luck
0
 

Author Closing Comment

by:Lenard56
ID: 33695680
Thanks, it's more of a firewall setting near as i can figure out.  Thanks for the information , it was helpful.
0
 

Expert Comment

by:herbie66b
ID: 37527962
Hi,
I had exactly the same problem with a Cisco 1921 running IOS 15 and with an HWIC-1VDSL modem.
I finally installed the "classic firewall" to get it to work. All other search engines worked perfectly.
I'm sure the Zone firewall could work with the correct configuration.
0

Featured Post

VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

WARNING:   If you follow the instructions here, you will wipe out your VTP and VLAN configurations.  Make sure you have backed up your switch!!! I recently had some issues with a few low-end Cisco routers (RV325) and I opened a case with Cisco TA…
Let’s face it: one of the reasons your organization chose a SaaS solution (whether Microsoft Dynamics 365, Netsuite or SAP) is that it is subscription-based. The upkeep is done. Or so you think.
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
Both in life and business – not all partnerships are created equal. Spend 30 short minutes with us to learn:   • Key questions to ask when considering a partnership to accelerate your business into the cloud • Pitfalls and mistakes other partners…
Suggested Courses
Course of the Month6 days, 17 hours left to enroll

623 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question