[2 days left] What’s wrong with your cloud strategy? Learn why multicloud solutions matter with Nimble Storage.Register Now

x
?
Solved

VS 2008 Design Mode not working with Master Page

Posted on 2010-09-09
1
Medium Priority
?
568 Views
Last Modified: 2013-11-27
I have been using Visual Studio 2008 for some time but have never used the Master Page functionality.   When building standard web forms I can switch to Deisgn mode and drag and drop controls onto the page...no problem there.
The issue I am having now is that I created a very basic master page and a content page. The master page simply has an image header with a single content placeholder.  I then created a content page that referecnes the master page and have some text displaying in the content palceholder.   I can call up the content page fine and it pulls in the master page and looks great.  Everything is good up till this point.
ok, now I want to add a gridview to the content page.  I bring up the content page in VS and click the Design tab to go into design mode so I can drag and drop and gridview control.   When I click the Design tab I see a brief message saying loading master page.  I then see the page with the header on the master page but I dont see text from the content page at all and I cannot edit the page at all.  The window is greyed out and I cant drag any controls onto it.  its almiost like it is locked from editing.  I can switch back to the source window and add controls there and see them when I load the page....but still nothing in design mode.  why?  Thanks
0
Comment
Question by:Jaggster
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
1 Comment
 

Accepted Solution

by:
Jaggster earned 0 total points
ID: 33645555
Was able to get this resolved myself...
Issue was that on the master page I was using an asp:table around the placeholder.  because the table was set to runat=server it was not generating in design mode.   I changed it to a standard html table and it works just great!
0

Featured Post

VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This article is for Object-Oriented Programming (OOP) beginners. An Interface contains declarations of events, indexers, methods and/or properties. Any class which implements the Interface should provide the concrete implementation for each Inter…
The article shows the basic steps of integrating an HTML theme template into an ASP.NET MVC project
In this video, Percona Solution Engineer Rick Golba discuss how (and why) you implement high availability in a database environment. To discuss how Percona Consulting can help with your design and architecture needs for your database and infrastr…
Are you ready to place your question in front of subject-matter experts for more timely responses? With the release of Priority Question, Premium Members, Team Accounts and Qualified Experts can now identify the emergent level of their issue, signal…

649 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question