Solved

ARCserve Backup Operation Failed - W3823

Posted on 2010-09-10
6
1,785 Views
Last Modified: 2012-05-10
Over the past few days maybe even weeks our ARCserve software has been failing to take a backup in the job log it says

unable to find media

I know very little about this software and don't know where to start to try and solve the problem can anyone help.

I've attached the log file  

Verify Backup(s)
W3823
Unable to find media. (MEDIA=01/03/07 20:00, ID=5377, SEQ=1)
W3823
Unable to find media. (MEDIA=01/03/07 20:00, ID=5377, SEQ=1)
W3823
Unable to find media. (MEDIA=01/03/07 20:00, ID=5377, SEQ=1)
W3823
Unable to find media. (MEDIA=01/03/07 20:00, ID=5377, SEQ=1)
W3823
Unable to find media. (MEDIA=01/03/07 20:00, ID=5377, SEQ=1)

We are running Windows Server 2k3 and BrightStor ARCserve Backup r11.1
ArcServe-Backup.txt
0
Comment
Question by:QGolden
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 20

Expert Comment

by:wolfcamel
ID: 33644530
what are yo backing up to?
you may need to reset the Tape drive, or check the destination choice
0
 

Author Comment

by:QGolden
ID: 33644565
I'm backing up to HP Ultrium -1 LTO drive. The setup should be full backup evey week night with a new tape being inserted each morning. Each morning the tape is ejected but the log states the above.

By destination choice to you mean Devices? The job is setup to backup to GROUP0 and the Ultrium drive is the only thing in that group. The media states * , which I'm guessing means backup to any media that is in the drive.

If you look at the look it seems to be backing up to the tape but failing to verify backup.

I ran the backup job yesterday day and kept my eye on the log file. It seemed to backup then eject the tape then tried to verify
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:dovidmichel
ID: 33663860
"It seemed to backup then eject the tape then tried to verify"

I agree, the backup completes but the verify fails because it can't find the tape.

I recommend first checking for ARCserve updates.
https://support.ca.com/irj/portal/anonymous/phpdocs?filePath=0/4536/111/4536_111-patchindex.html

If it is up to date, then check to see if the eject media option is selected.
Job Status window > modify the job > Options > Operation tab at the bottom is the check box.
Yes it is a bug if it ejects the tape before the verify, and that is why the recommendation for the update.
If the update does not help, and removing the Eject Media option does help you are stuck since official end of life support for 11.1 was years ago.

Is this a stand alone tape drive or a library/changer?
If it is a library then it should just reload the tape automatically and perhaps there is something at a system level conflicting.

0
Free Webinar: AWS Backup & DR

Join our upcoming webinar with experts from AWS, CloudBerry Lab, and the Town of Edgartown IT to discuss best practices for simplifying online backup management and cutting costs.

 

Accepted Solution

by:
QGolden earned 0 total points
ID: 33714932
Strange. I modified the job un-selecting then re-selecting the same options saved it and now the job runs and verifies without any problems.

If it happens again I will upgrade to the lastest version. we are on a contract so we can upgrade for free but our current version 11.1 was/is working so I haven't really had a cause to upgrade.

I've always took the view if it isn't broke don't fix it, hence the reason I've never upgraded. Whats your view on upgrading if the current product is working OK?
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:dovidmichel
ID: 33718289
15.0 really is a very good version. A lot of work was done to simplify such as move licensing all to the ARCserve Server. Also a lot of the manual Tape Engine configuration has been moved into the Tape Engine startup, so now it can automatically reconfigure if there is a change in hardware configuration. New features such as deduplication, staging, dashboard for high level reporting, support for Exchange 2010, VM & HyperV, and on and on.

If nothing else have them send you the 15.0 media and key codes just so you have them. Then install it as a live trial on a test system and check it out. If you like it do the upgrade.
0
 

Author Comment

by:QGolden
ID: 33805632
Yes great idea. I will give it a go on a test system and see what I think.
0

Featured Post

Forrester Webinar: xMatters Delivers 261% ROI

Guest speaker Dean Davison, Forrester Principal Consultant, explains how a Fortune 500 communication company using xMatters found these results: Achieved a 261% ROI, Experienced $753,280 in net present value benefits over 3 years and Reduced MTTR by 91% for tier 1 incidents.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

VM backups can be lost due to a number of reasons: accidental backup deletion, backup file corruption, disk failure, lost or stolen hardware, malicious attack, or due to some other undesired and unpredicted event. Thus, having more than one copy of …
Create your own, high-performance VM backup appliance by installing NAKIVO Backup & Replication directly onto a Synology NAS!
This tutorial will walk an individual through the process of installing of Data Protection Manager on a server running Windows Server 2012 R2, including the prerequisites. Microsoft .Net 3.5 is required. To install this feature, go to Server Manager…
This tutorial will show how to configure a single USB drive with a separate folder for each day of the week. This will allow each of the backups to be kept separate preventing the previous day’s backup from being overwritten. The USB drive must be s…

726 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question