exchange 2010 mail box login problems

Hi,

I'm haing problem with clients trying to access their mailboxes using the Outlook web access website. On a clean installation of exchange 2010, It seems that even when they enter their domain\username and password, it still does not seem to let them into their mail access.

The users keep being greeted with username or password incorrect, when clearly there using the same account details that they use to login to the domain controller.
TechLadAsked:
Who is Participating?
 
AkhaterConnect With a Mentor Commented:
if you can redo your network reinstall exchange 2010 at all costs I am sure it will work
0
 
BusbarSolutions ArchitectCommented:
make sure that there is no logon restriction in the account and password is not expired or set to be changed next time logon.

to work in that clearly make sure that you logon from a domain joined PC successfully to the domain and let us try again
0
 
AkhaterCommented:
do try logging using the uspn i.e. user@domain.com

technically both should work but do give it a try

0
Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

 
TechLadAuthor Commented:
I think I might of made the problem worse, I took it off the domain and put it back on again and now I get this:


Request
Url: https://exchange:443/owa/auth/error.aspx?url=https://exchange/owa/&reason=0
User host address: 10.0.0.1
OWA version: 14.0.639.21

Exception
Exception type: Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaInvalidConfigurationException
Exception message: The Microsoft Exchange Active Directory Topology service on server localhost did not return any suitable domain controllers.

Call stack

Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.CreateAndLoadConfigurationManager()
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Globals.InitializeApplication()
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Global.ExecuteApplicationStart(Object sender, EventArgs e)

Inner Exception
Exception type: Microsoft.Exchange.Data.Directory.NoSuitableServerFoundException
Exception message: The Microsoft Exchange Active Directory Topology service on server localhost did not return any suitable domain controllers.

Call stack

Microsoft.Exchange.Data.Directory.DSAccessTopologyProvider.GetConfigDCInfo(Boolean throwOnFailure)
Microsoft.Exchange.Data.Directory.TopologyProvider.PopulateConfigNamingContexts()
Microsoft.Exchange.Data.Directory.ADSession.GetConfigurationNamingContext()
Microsoft.Exchange.Data.Directory.SystemConfiguration.ADSystemConfigurationSession.GetRootOrgContainerId(String fqdn, NetworkCredential credential)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Utilities.CreateADSystemConfigurationSessionScopedToFirstOrg(Boolean readOnly, ConsistencyMode consistencyMode)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.InitializeConfigurationManager()
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.CreateAndLoadConfigurationManager()
0
 
BusbarSolutions ArchitectCommented:
is this occurs with this only user, can you try login using another user.
0
 
AkhaterCommented:
what did you take out of the domain ? the exchange server? please tell me no
0
 
TechLadAuthor Commented:
I can only tell what I did was bad I did take it out the domain, I suppose i've messed everything up for good ?
0
 
AkhaterCommented:
what is working now and what is not ?

if you are only suffering from owa problems then try to uninstall/install the CAS role
0
 
TechLadAuthor Commented:
I dunno what's wrong with Exchange 2010 i've done everything the way your ment to and installed exchange 2007 on a diffrent test network not doing anything diffrent from required and it workes perfectly.
0
 
AkhaterCommented:
did you uninstall/install the CAS role as i previously asked ?
0
 
TechLadAuthor Commented:
yeah did that and didnt work, so i'm tempted to re do my network using exchange 2007
0
 
TechLadAuthor Commented:
Can you do step by step on how to prepare the domain before installing exchange 2010 see if I might of been doing something wrong ?
0
 
AkhaterCommented:
if you have a brand new forest just run the setup it should do it all for you.

If you prefer to prepare it manually you will need to run setup.com /prepareschema /prepareAD /preparedomain
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.