Solved

FortiAnalyzer 100b Stop responding https / console

Posted on 2010-09-15
4
3,198 Views
Last Modified: 2012-05-10
Hi folks, few weeks ago, i'ved start to get strange trouble with my Fortianalyzer 100b. I'ved dicide to upgrade my firmware to the last available V4.0 MR2 Patch 1. After i've upgrade the firmware I still have the same issue.
Problem appear random, the device stop responding when I try to log on over https and  I can get any promp over management port (console cable). When this append I force to restart the device, i'll be able to connect after the reboot but trouble appear over and over.

Someone can help me to find any path of solution ?
0
Comment
Question by:Calinour
  • 3
4 Comments
 

Author Comment

by:Calinour
ID: 33700448
Finaly, i've reset to factory from CLi, then flash the firmware with the same IOS v4.00 Mr2 patch 1.
After the reboot I have reload my configuration then receive nod error.
I've run de cli command "diag sys file-system fsfix" reboot then "diag sys file-system fsreport"
The report give me  error on hard drive and a tips that I need to run à check list in maintance mode.
So i've done "reload maintenance" then done "execute run e2fsck [switch1][switch2] [hardrive1]
I'm still under testing periode but I think bad sector on hardrive can be the cause
0
 
LVL 4

Accepted Solution

by:
Whiterat earned 500 total points
ID: 33749349
Hi Calinour,

I had a very similar problem on a Fortianalyzer recently, which did turn out to be a failed hard disk (although you should be seeing things in the console about this).

I highly suggest going through the various hardware tests at:
http://emea.fortinet.net/fortinet/

When (and if) you log a fault with Fortinet support, they will require you to run through these steps and give them the output anyway.

Thanks.
0
 

Author Comment

by:Calinour
ID: 33753028
Nice i'll try thopse test and give you feed back in few days
Thank
0
 

Author Comment

by:Calinour
ID: 33793566
I've done most of hardware test, advance, and nothing show up on the result. This going to make me crazy. I'll format log disk with recommanded image. I hope this gonna solve my issue.
0

Featured Post

Active Directory Webinar

We all know we need to protect and secure our privileges, but where to start? Join Experts Exchange and ManageEngine on Tuesday, April 11, 2017 10:00 AM PDT to learn how to track and secure privileged users in Active Directory.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

If your business is like most, chances are you still need to maintain a fax infrastructure for your staff. It’s hard to believe that a communication technology that was thriving in the mid-80s could still be an essential part of your team’s modern I…
For many of us, the  holiday season kindles the natural urge to give back to our friends, family members and communities. While it's easy for friends to notice the impact of such deeds, understanding the contributions of businesses and enterprises i…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
This video gives you a great overview about bandwidth monitoring with SNMP and WMI with our network monitoring solution PRTG Network Monitor (https://www.paessler.com/prtg). If you're looking for how to monitor bandwidth using netflow or packet s…

820 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question