check why an exchange 2007 email has not been received

where can i check to see why i have not received an email
A customer told me they had sent me an email but i have not received it
Im using exchange 2007 built in anti spam and had the reject settings at 8.
I have now enabled the quarantine and set it to 6 (not sure if i need a restart for this to take effect)
But need to know why i did not receive this mail
dougdogAsked:
Who is Participating?
 
mcp_jonConnect With a Mentor Commented:
With that level of blocking, 8, message could have been deleted as a False-Positive.

Try to decrease the value and monitor.
0
 
endital1097Commented:
enable verbose logging for your receive connector and monitor for connections from the sender
0
Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

 
dougdogAuthor Commented:
as i hadnt it enabled is there nothing i can check to apart from that
0
 
endital1097Commented:
you could try the message tracking log
get-messagetrackinglog -server hub -start "9/16/2010" -sender jim@ee.com
0
 
endital1097Commented:
but if the issue is connection related you need to have the logging enabled
0
 
dougdogAuthor Commented:
how would i know if it was classed as spam
0
 
endital1097Commented:
run the get-messagetrackinglog cmdlet with the " | FL" at the end
0
 
dougdogAuthor Commented:
will this show me all blocked messages
0
 
endital1097Commented:
unfortunately i don't have exchange antispam enabled, but if you find one you can updated the command to filter for just blocked
0
 
sunnyc7Commented:
dougdog
Why dont you run get-messagetrackinglog from exchange shell and let us know the results.

Also
let us know if you have a backup MX configured to that of your ISP.

Since the customer didnt get a NDR i am assuming the message was delivered.
0
 
dougdogAuthor Commented:
no trace of it anywhere in that log
0
 
Mehmet MuhannaConnect With a Mentor Senior System EngineerCommented:
I have  Q,
Why dont you try to disable to AntiSpam for Exchange for about 10 miniuts and do the test
see if you can get the Emial , that mean that its an AntiSpam other wise it will be another problem and we will see what it could be
NOTE: Check evetlog Errors, some time Hub Transport tell why it block this message !!
0
 
dougdogAuthor Commented:
thanks
0
 
mcp_jonCommented:
No problem :)

Pleasure to help out.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.